ZKC ’31 – Paal Centraal 1

Voor het eerste team van Paal Centraal ligt degradatie eigenlijk wel vast. Voor de laatste wedstrijden geldt dat er genoten mag worden, maar ook gestreden moet worden om het seizoen positief af te sluiten. In de op twee na laatste wedstrijden van het seizoen mocht er worden aangetreden tegen het eerste van ZKC ’31 uit Zaandam.

Het was een bijzondere zaterdag, omdat de vakken een stuk anders waren dan wij allen gewent zijn. Maurits maakte zijn debuut naast Philip, Karin en Nina. En Corne stelde zich op naast Laura, Lisanne en Jesse. Dit prachtige achttal snoof nogmaals een goede tuig cacao lucht op en betrad daarna het speelveld. 

ZKC ’31, de huidige nummer vier van de competitie, keek al na de eerste aanval van Paal Centraal via een vrije bal van Laura tegen een achterstand aan. Een goed begin zou men zeggen. Ook het tweede doelpunt viel aan de zijde van Paal Centraal, waarna ZKC pas wakker werd. Het begon te scoren waardoor het spel geleidelijk opliep met nimmer een groter verschil van twee doelpunten in het voordeel van een van beide partijen. Dit alles onder het vrolijke gefluit van een gele kanarie, waardoor het spel geregeld op zijn gat lag.

Vlak voor de rust wist Paal Centraal wederom het gat te dichten, waardoor de Delftenaren zich strijdlustig hadden getoond in de eerste helft. Zoals beloofd. Toen de gele kanarie weer floot was het het vak van Maurits dat moeite had om verdedigende grip te krijgen op hun tegenstander. En mistte het vak van Corne de aanvallend de scherpte om hun aanvallen te belonen. Waarbij Jesse in de eerste helft nog voor een paar doelpunten kon zorgen, lukte hem dat in de tweede helft niet. 

Uiteindelijk waren de doelpunten van Corne belangrijk in de comeback van het Delftenaren. Met een doelpunt voorsprong vroeg ZKC ’31 snel om een ‘time out’. De ‘time out’ bracht Paal Centraal uit zijn ritme en ZKC weer nieuwe focus. Het lukte de tegenstander om het ene doelpunt achterstand om te buigen naar een drie doelpunten voorsprong. Met nog weinig minuten op de klok werd het duidelijk dat er voor Paal Centraal weinig meer te halen viel.

Het was een wedstrijd waarop de spelers niet geheel ontevreden op terug keken. Ze hadden zich strijdlustig getoond en waren dicht bij een overwinning. Het mocht niet dit weekend zijn dat de punten van Paal Centraal verdubbeld werden. Wellicht komende weken. Het was uiteindelijk het koude bier en de vriendelijke mensen waardoor het nog redelijk lang gezellig bleef rondom de kantine in Zaandam.