Zaterdag 6 oktober 2018 DES(D) 8 – Paal Centraal 4

Het was een zonovergoten middag in Delft toen Paal Centraal 4 moest aantreden tegen DES 8. Lucia had al een optimistische voorspelling gemaakt voor mooi weer op zaterdag en dat kwam zeker uit.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt: in de aanval Lisa, Lucia, Rienk en Jordi en in de verdediding Noortje, Bernice, Thijs en Tim.

Na wat balletjes ingeschoten te hebben kon de wedstrijd aanvangen. De wedstrijd kwam langzaam op gang, na 4 minuten spelen werd door Rienk de openingstreffer gemaakt. DES kwam al meteen op gelijke hoogte en het andere vak mocht het proberen in de aanval. Het spel ging redelijk gelijk op en de stand werd opgetrokken tot 3-3 door treffers van Bernice en Rienk.

Toen ging het goed fout bij Tim. Hij stapte op de hak van een tegenstander en kwam vervelend neer op zijn enkel. Helaas einde wedstrijd voor hem met veel pijn, hij werd vervangen door Wietse. Paal Centraal was zichtbaar aangeslagen door deze val. Na enige tijd zette Bernice met een afstandsschot ons weer op voorsprong. Daarna was het echter zeer moeizaam om een gat van 2 te slaan. De verdediging stond zijn mannetje maar de ballen wilden er niet in vallen in het aanvalsvak van PC. De ruststand was een magere 3-4.

De tweede helft zou anders moeten om de punten in Delft te houden. Nou ja voor PC4 in ieder geval. Noortje werd vervangen door Lindi in de rust en de tweede helft kon beginnen. Dit keer lukte het afronden wel en de stand werd 3-5 door een schot van Bernice. Misschien kwam het door de warmte of door de vermoeiende eerste helft, maar pas na 10 minuten kwam het eerste doelpunt voor PC door Jordi. Ook DES kwam op stoom en maakt er twee om de stand op 5-6 te zetten. Na een mooie doorloop van Lindi kwam de doelpuntenmachine op gang en door doelpunten van Rienk, Jordi en Wietse liep PC uit tot 5-10.

De wedstrijd eindige op een zeer mooie manier door een schot van Jordi, op enkele meters van de middellijn schoot hij de 11e voor PC en dat bracht de eindstand op 6-11. We mochten verdient een biertje doen onder de douche en gauw naar het sportcentrum voor de wedstrijden van 2e