WION 6 – Paal Centraal 3

Door Jodie Rietkerk

Afgelopen zaterdag ging PC3 voor de retour naar Rotterdam om WION in te maken. Helaas bleek al snel dat dit wat lastiger ging worden dan verwacht. Na slechts een minuut stonden we al 1-0 achter.Daarop volgde nog een paar (volgens Richard) zeer lelijke afstandsschoten, die toch nog akelig zuiver waren. Hierdoor stonden we al een aantal punten achter in de achtste minuut. De moed zakte ons in de schoenen en ik vreesde al voor een herhaling van de nederlaag van vorige week. Misschien hadden we WION toch wel een beetje onderschat. Het hielp natuurlijk ook niet dat er 3 invallers uit de A meespeelden en dat het fanatisme ver te zoeken was bij ons. Langzaam begonnen we de score een beetje recht te trekken en lukte het ons toch nog met 7-4 de rust in te gaan.

Maar gelukkig staan wij bekend als tweede (en derde) helft team en hadden we de hoop nog niet opgegeven. Na een streng praatje van Richard en Manuela gingen we vol moed de tweede helft in. Allemaal vastberaden die winst te pakken en voor het kampioenschap te vechten! De tweede helft werden we eindelijk een beetje wakker en gingen we vechten voor de bal. Daardoor kreeg WION het steeds moeilijker om vrij te komen en kregen wij de kans om terug te komen. Maar het tij keerde pas echt toen het aanvallende vak een schop onder zijn reet had gehad van Manuela. Menno was opeens on fire en hij liep zijn tegenstander keer op keer voorbij waaruit een paar hele mooie goals werden gescoord door Jasper. Wat een superduo! Toen bleek het opeens toch nog een spannende wedstrijd te worden. In de 51ste minuut werd eindelijk de gelijkmaker gescoord. Kort daarna gevolgd door een doorloopbal die Renko er zonder enige moeite leek in te leggen. Na een spannende laatste paar minuten volgde dan eindelijk het verlossende fluitsignaal die het einde van de wedstrijd aangaf. Ondanks een matige start hebben we toch 2 punten gepakt mede dankzij onze geweldige coaches en superduo Jasper en Menno. Dankzij deze winst mogen we komende zaterdag de kampioenswedstrijd spelen tegen Avanti die we uiteraard dik gaan inmaken.