Winnen!

Op deze zaterdag mocht er worden aangetreden tegen DES 7. Tegen dit team werd ook de eerste wedstrijd van PC5 op het voorjaar veld gespeeld, waarin er door beide teams vrij weinig werd gescoord maar Paal Centraal helaas toch aan het kortste eind trok. Enorm veel ruimte voor verbetering dus. En die zou er komen.

In de felle zon begon de wedstrijd. In eerdere wedstrijdverslagen werd vaak gesproken van een dieselmotor binnen PC5, echter blijkt het team meer weg te hebben van een zonnepaneel. Bal na bal vond aan beide kanten de korf. Aan het einde van de eerste helft had PC al 8 doelpunten gemaakt, daar waar de wedstrijd de vorige keer eindigde met 5 punten op het bord. Een goede start. Er was wel nog wat werk aan de winkel, want ook DES stond in deze gelijk opgaande wedstrijd op 8 punten en was daarmee over haar vorige eindstand van 7 punten gegaan.

Het ritme werd aan beide kanten vastgehouden in de tweede helft. 9-9. 10-10. Van 12-10 naar 12-12. Maar uiteindelijk bleek Paal Centraal toch de langste adem te hebben. In de slotminuten werd er een gat geslagen naar 16-12, en hiermee werd de wedstrijd afgesloten met een aantal goals wat normaal gesproken in 2 wedstrijden wordt gemaakt. Door sommige teamleden werd dat die avond goed gevierd op de IJcup in Amsterdam.

Over 2 weken mag er vlak voor onze eigen Paal Bokaal worden aangetreden tegen ONDO 7. Bij een winst met +5 punten verschil is er nog kans op de tweede plek. Hopelijk blijft die zon dus nog even schijnen. Als allerlaatste nog een bedankje voor Rienk en Bernice voor het invallen op de vrije zaterdag!