Weidevogels 4 – Paal Centraal 3

Met nog drie wedstrijden voor de boeg en twee punten uit tien wedstrijden staat de ploeg van Maurits en Yannick stijf onderaan. Toch begon PC 3 enthousiast aan de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Weidevogels 4. Helaas ontbrak in het begin de scherpte, daar waar Weidevogels juist wel scherp was en na acht minuten al vier keer gescoord had; allen van afstand.

Anne brak de ban en scoorde een fraaie doorloopbal. Om en om scorend stond het tien minuten later 6-3, een doorloopbal van Laurie en een schot van Thomas, en leek PC 3 toch nog mee te kunnen komen. Niets was echter minder waar want Weidevogels begon wat meer druk te geven op de ballijnen en schakelde in de aanval een tandje bij met als gevolg dat het binnen vier minuten van 6-3 naar 11-3 ging. Na die paar minuten dacht Weidevogels de buit binnen te hebben en verslapten terwijl PC 3 rustig bleef spelen. Er kwamen betere kansen en er kwam weer wat geloof terug. Na scores van Laurie (2x), Anne en Tom Teeuwen stond het bij rust 11-7.

In de rust sprak iedereen elkaar meer enthousiasme en vertrouwen. Iedereen geloofde er weer helemaal in. Maar dat enthousiasme en vertrouwen was zodra de wedstrijd hervat werd, direct verdwenen. Beter gezegd: Weidevogels schoot het aan diggelen. De thuisploeg begon scherp en liet zien het dipje van voor de rust verwerkt te hebben. Binnen vijf minuten zouden ze evenzoveel doelpunten maken en was de stand 16-7. De koppies gingen bij PC 3 gelijk weer hangen en het was pas in de 41ste minuut dat er weer een delfts doelpunt kwam. Uit de handen van Thomas werd het 18-8. Weidevogels ging rustig door met doelpunten maken en zo werd de eindstand 26-8.