Weidevogels 3 – Paal Centraal 2

Het was afgelopen zaterdag weer mooi weer, dus kon PC2 weer eens op de fiets stappen om op bezoek te gaan in Bleiswijk waar het derde van Weidevogels op het programma stond. Al drie keer eerder dit seizoen stonden de ploegen tegenover elkaar en alle keren werden de punten mee terug naar Delft genomen. De laatste ontmoeting werd de wedstrijd echter pas in de laatste minuut beslist en ook de eerste wedstrijd keek PC2 het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, makkelijk zal het dus ook dit weekend niet worden. Voor beide ploegen is het seizoen echter al gespeeld, het zal dus ook vooral lekker ballen worden.

In het voorprogramma van PC2 werd een wedstrijd gespeeld tussen de vlaggenschepen van Weidevogels en GKV, waar bij de uitploeg de bank erg bekend voor kwam voor de teams uit het hoofdprogramma. Na lekker ingeschoten te hebben in de rust met lekkere deuntjes, 3 ballen en de reservebank van GKV en vervolgens nog een helft in het zonnetje gezeten te hebben, mochten de ploegen dan eindelijk op het hoofdveld opstellen.

In de basis begonnen deze week als aanvallend vak LT, Marten, Lisanne en Quirine. Verdedigend  namen Marloes, Laurie, Yannick en Aart de honneurs waar. De bank en de scorepost-its werden deze week bezet door Elize en Bruno, samen met onze trouw(blijvend)e coach Benjamin.

De eerste helft loopt de score gestaag en gelijk op en bij rust staat er een score van 6-7 in het voordeel van de groene garde uit Delft op het scoreboard. Het is echter bewolkt en warm en de thuisploeg loopt tegen het einde van de eerste helft al met de tong op de schoenen, terwijl de jeugd uit Delft nog vol energie zit. De tweede helft loopt Paal Centraal dan ook vrij gemakkelijk weg, waardoor er na 70 minuten een eindstand van 11-14 op het scoreboard staat.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma waarin PC2 het opneemt tegen het gevaarlijke Valto uit De Lier. Alle drie de eerdere ontmoetingen eindigden in een gelijkspel, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Valto kan in deze wedstrijd ook nog eens het kampioenschap binnenslepen en zal dus gebrand zijn om de winnen. PC2 kan de teleurstellende tweede helft van het veld nog deels rechtzetten door de derde plaats in de poule te pakken en zal geen kadootjes weg geven. Tot zaterdag!