Wedstrijdverslag PC4 – Fortuna 6

Deze zaterdag was het tijd voor de allereerste wedstrijd van het seizoen voor PC4. Er was nog niet veel met de nieuwe samenstellingen gespeeld, en daarom was deze wedstrijd vooral bedoeld om dingen uit te proberen en te kijken welke speelstijl het beste past. Nadat de eerste wedstrijd van de dag van PC5 nogal verstoord was door de regen, mocht PC4  aantreden tegen de buren van Fortuna 6. Door de regen was de voorbereiding niet ideaal, maar nog altijd beter dan die van de tegenstander, die 5 minuten voor het begin voor de wedstrijd arriveerden.

Na enige discussie over met welke bal er gespeeld moest worden in deze weersomstandigheden, kon de wedstrijd uiteindelijk beginnen. PC4 begon scherper en beter aan de wedstrijd dan Fortuna, ook al werd er door beide partijen niet veel gescoord. Met een ruststand van 6-3 was PC goed op weg om de eerste overwinning van het seizoen in de wacht te slepen.

Helaas verliep de tweede helft moeizamer. Er werd nauwelijks meer gescoord, en door twee rake afstandsschoten van Fortuna was de spanning weer terug in de wedstrijd. Een paar minuten voor tijd kwam Fortuna zelfs op gelijke hoogte, en was de stand 7-7. De laatste minuut was er eentje die niet goed was voor de zenuwen van de coaches. Eerst kwam Fortuna door een strafworp op 7-8, waarna PC in de enige en laatste aanval daarna toch nog op 8-8 kwam en een punt uit het vuur sleepte.

Of we dit moeten zien als een gewonnen punt of toch eigenlijk een verloren punt, dat is niet zeker. Wel waren er genoeg aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan het komende seizoen. Volgende week mag PC4 op bezoek bij Valto 6 in De Lier.