Paal Centraal 1 – Conventus 1

“Wat is het warm” was het slogan van de dag. Iedereen mocht het één keer zeggen.

Lisa had als reserve dame de wedstrijd van vorig jaar teruggekeken, we zijn samen met Conventus 1 gedegradeerd & hadden nog een appeltje met deze ploeg te schillen. Met goede tips en motiverende woorden begonnen we aan de voorbereiding. De wedstrijd van PC2 was enorm spannend en na een spetterend eind van de wedstrijd waar er 4 uit 4 schoten werden gescoord en in het fluitsignaal de winnende werd gescoord (legends!) moesten wij nog beginnen met onze wedstrijd. Even die knop omzetten en focus!

Rich en Manu begonnen in de aanval met Tim & Lau en lieten meteen zien hoe makkelijk scoren is met hun schotjes. In het andere vak, bestaande uit Is, Nien, Mo en Ruub, prikte Nienke een wegtrekballetje en de toon was gezet! Na een heerlijk blokje van Isabella die weer eens niet kon ontbreken deze wedstrijd, gingen er bijna meer schoten in de korf dan ernaast! Uitgelopen tot 9-1 vond Conventus het eindelijk tijd voor een 2e goal. Ruststand 14-3, wat een saaie wedstrijd (sorry publiek!!) maar wat heerlijk om te spelen.

Na wat dextro begon de tweede helft met een klein dipje want “och wat was het warm”. Elke keer als de bal de verdediging inging renden de spelers naar de zijkant om dat kleine streepje schaduw op te zoeken. Verdedigend werden er wat meer foutjes gemaakt dan nodig en Conventus kon wat bijscoren, maar echt maakte het niet uit want aan onze kant bleven de goaltjes ook vallen. Onze aanvoerder eindigde de wedstrijd met het laatste doelpunt: 21-9 gewonnen! Yes wat een goed begin van het jaar. Een nèt iets te zure champagne fles werd gepopt en de selectie kon ook beginnen aan de biertap die naast het veld stond. Bedankt voor het aanmoedigen allemaal!

Door Laura