Wedstrijdverslag Paal Centraal 5 – ONDO 6

De wedstrijd die uiteindelijk de eerste overwinning van Paal Centraal  in 2019 vormde en bovendien de eerste overwinning van Paal Centraal 5 ooit was begon moeizaam. Voor aanvang van de wedstrijd sprak Dennis, zoals gebruikelijk, hoopvol dat we deze wedstrijd toch echt konden winnen. De gezichten van ONDO waren hem bekend en hij zag voldoende kans om de eerste overwinning te pakken. We konden hem alleen maar teleurstellen.

Met in de aanval Jasper, Lianne, Sasha en Hessel en in de verdediging Menno, Niels, Myra en Naomi begon de wedstrijd moeizaam met na zes minuten al een 0-2 achterstand door twee afstandschoten. Na een hoop missers van PC5 kon gelukkig Menno de spits afbijten door een schot te raken. Hierna wist geen van beide teams de gele mand goed te vinden totdat Jasper het even zat was en een strafworp tegen veroorzaakte, die er helaas in zat 1-3. Niet lang daarna was de concentratie even weg en Menno en Niels werden voorbijgelopen met een doorloper 1-4. De rust begon te naderen en Paal Centraal 5 werd nog onrustiger. Hessel kon na een lange afstandsschot ruimte vinden dichter dicht bij de korf en kon gelukkig op twee meter rustig tot schot komen en de stand 2-4 maken. Niels begreep na de vakwissel dat dit nog niet voldoende was voor de rust en wist van een mooie afstand schot de stand 3-4 te maken. Beide teams leken vervolgens toe aan een pauze, dus ondanks verwoede pogingen werd de stand tot de rust niet veranderd.

In de rust het duidelijk dat de wedstrijd zo niet door moest gaan. Dennis en Nina waren duidelijk dat er wat moest veranderen en wisten dat PC5 het nog naar een overwinning kon slepen. Gebruikelijk werd er ook gewissel waarbij Ties wisselde met Jasper, Cyril voor Niels en Lisa voor Naomi. De eerste aanval van ONDO werd snel onderschept en binnen de minuut was de bal naar de aanval van PC.

Toen werd het veld opgeschrikt door een flinke blessure. Lisa zakte op de grond en van veraf  gezien was het al duidelijk dat haar pink de verkeerde kant op stond. Het was behoorlijks schrikken voor haar en de rest van het team, maar ze werd snel rustig en nadat de EHBO’er was gearriveerd kon ze zelf het veld af lopen. Ze is door Lucia en Thijs naar het ziekenhuis gebracht, waarvoor dank, voor een foto en het bleek gelukkig niet gebroken. Haar pink was uit de kom gegaan en na een kort herstel zullen we Lisa hopelijk snel weer terugzien voor de volgende overwinning.

Na deze schok was de wedstrijd nog lang niet afgelopen en helaas liep de stand weer uit, nadat Hessel werd voorbijgelopen(3-5). Wraak was echter zoet en nog geen twee minuten later scoorde Hessel van een flinke afstand de 4-5. Tussendoor werd Naomi die er voor Lisa was ingekomen nog gewisseld voor Thyrza in de verdediging. Helaas ging de aanval er vervolgens niet beter op spelen, vele aanvalspogingen liepen op niets uit en Dennis riep het vak naar de kant. Hij zei op een boze toon: “jullie spelen alsof we 20-8 achterstaan.”  Het was duidelijk dat als ONDO nu tot scoren kwam we de wedstrijd mogelijk niet meer zouden winnen op deze manier. Ties wist gelukkig een antwoord te brengen op Dennis zijn woorden en wist een mooi vrijgespeeld schot van 4 meter te raken.

De vakwissel bracht Cyril weer in de aanval en hij rook bloed. Binnen een minuut zag hij zijn kans schoon en raakte de korf van korte afstand en stond PC5 voor het eerst deze wedstrijd voor. Nog geen drie minuten later raakte Cyril op iets meer afstand de korf nog een keer (7-5). Dennis maakte aan het gewisselde aanval vak duidelijk dat we dit rustig moesten uitspelen. Hessel was echter paniekerig en haalde nog wat rare capriolen uit. De verdediging hield gelukkig goed stand, zoals in het grote deel van de wedstrijd. Ties werd in de aanval gelukkig niet door de paniek aangestoken en maakte de stand 8-5. ONDO liet in de laatste minuut nog even van zich horen door de stand te laten eindigen op 8-6.

PC 5 wist achteraf dat dit niet hun beste wedstrijd was, maar de overwinning mocht achteraf toch gevierd worden. Hopelijk dient dat gevoel als inspiratie voor de volgende te winnen