Wedstrijdverslag Paal Centraal 4 – Avanti/Flexcom 9

Afgelopen zaterdag was een spannende wedstrijddag voor PC4, het kampioenschap was namelijk in zicht! Doordat enkele spelers een blessure hadden/bij een ander team reserve zaten/naar Engeland zeilden bleven we met 6 man over. Gelukkig voor ons speelde PC5 niet en hadden we dus genoeg geleende spelers in het veld en op de reservebank, met in de aanval Myra, Bernice, Thijs en Jordi, in de verdediging Lucia, Noortje, Rienk en Menno en als reserves Lisa, Jasper K. en Cyril. Ook even een shout-out naar onze geblesseerde Tine en Tim, die ons heel de wedstrijd hebben aangemoedigd.

De wedstrijd beloofde spannend te worden, aangezien we bij de uitwedstrijd een nipte overwinning hadden weten binnen te slepen in de laatste minuut en onze tegenstander in theorie ook nog kampioen zou kunnen worden. Het eerste kwartier van de wedstrijd maakte deze voorspelling ook waar: er werd om en om gescoord waardoor het 4-4 stond. Vooral schoten bleven aan beide kanten vallen, maar gelukkig wisten we de eerste helft af te ronden met een lichte voorsprong: 9-7.

De tweede helft begon met wisselen: Lisa kwam erin voor Myra, Jasper K. kwam erin voor Thijs en na een minuut of 10 wisselde Cyril erin voor Menno. De tweede helft begon goed, waardoor we uitliepen tot een voorsprong van 13-8. Avanti begon toen opeens met een hele zuivere reeks aan schoten, waardoor de wedstrijd tot een spannende 14-13 kwam. Gelukkig hebben we ze niet gelijk laten komen en door de rust te bewaren werd de wedstrijd afgerond met de score 16-14. Bij deze nogmaals een shout-out, nu naar de topscoorders: Menno, Jordi, Rienk (3 doelpunten) en Bernice (4 doelpunten)! Dit betekende… kampioen na pas vier gespeelde wedstrijden! We hebben kort maar krachtig ons kampioenschap gevierd met (kinder)champagne, mede mogelijk gemaakt door het bestuur en Jordi.

Als afsluiter nog heel veel dank aan de invallers van PC5 en alle PC’ers die ons vanaf de kant naar de overwinning hebben geschreeuwd, supertof van jullie!! We hopen de laatste twee wedstrijden ook nog binnen te halen, dus komt allen komende donder- en zaterdag kijken.