Wedstrijdverslag Paal Centraal 3 – KVS 6

Zaterdag 7 september 2019
Geschreven door: Danny

De afgelopen drie weken is er door iedereen hard getraind om de zomerkilo’s er weer af te sporten en weer in het ritme te komen. Afgelopen maandag vond het selectiemoment plaats en wisten we eindelijk uit wie de teams bestaan. Na donderdag een half uurtje partij gespeeld te hebben op de training was het dan vandaag zover. De eerste wedstrijd van het seizoen met een nieuw team en voor velen een nieuw vak.

Rond een uurtje of 12 was iedereen wel op het sportveld te bekennen. Het weer was niet bepaald top maar gelukkig klaarde het tijdens de wedstrijd van PC4 op en konden wij in prima weer de wedstrijd gaan spelen. Meestal houdt de eerste wedstrijd dan ook in dat het vooral wennen is voor iedereen en op elkaar ingespeeld raken. Vandaar dat de verwachting van de wedstrijd binnen het team niet te hoog waren. Tijdens de bespreking heeft Yannick meermaals benadrukt dat er in het veld vooral plezier gemaakt moest gaan worden, met die instelling begonnen we dan ook aan de wedstrijd.

Opstelling:
Aanval: Richard, Danny, Laurie en Lisa
Verdediging: Matthijs, Sascha, Lina en Susan

KVS kwam veel te laat en kon geen complete warming-up draaien. Dit was te zien in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Lisa schoot het eerste schot raak en een aanval later deed Danny hetzelfde. Ook in het andere vak werd met scherp geschoten waardoor op het scorebord al snel 6-1 af te lezen was, deze droomstart heeft er voor gezorgd dat we allemaal met een lach in het veld stonden. De tegenstander begon te realiseren dat ze aan de bak moesten en begonnen ook wat meer mee te scoren. Echter PC scoorde de eerste helft lekker door waardoor het in de rust 10-6 stond.

De tweede helft begon een stuk moeizamer, er duurde eventjes voordat het eerste doelpunt viel bij Paal Centraal gelukkig konden de tegenstanders hier ook niet van profiteren en stond het 11-7. Daarna kon de tegenstander terugkomen maar gelukkig kon de wedstrijd snel definitief beslist worden, mede door de mooie interceptie van Matthijs die daarna in een beweging de bal in de korf legde. Net voor het einde kwam Marloes nog in het veld op de plek voor Lisa. Er volgenden nog een paar doelpunten. De eindstand van de wedstrijd was 16-11 waar we allemaal erg tevreden over mogen zijn.

Conclusie is dat het een goede eerste wedstrijd was maar gelukkig zagen Laura en Yannick nog wel een aantal aandachtspuntjes voor op de training, hier gaan we komende week vast en zeker mee aan het werk.