Wedstrijdverslag KVS 7 – Paal Centraal 3

Na afgelopen wedstrijd een goede en aantrekkelijke pot gespeeld te hebben tegen de weidevogels 4 lagen er deze week kansen om punten te pakken tegen KVS 7. Deze ploeg zijn we op het veld ook al tegen gekomen en hoewel er toen met 22 – 7 verloren was, besefte we dat er wel degelijk waren om punten te pakken.

Er mocht naar Scheveningen afgereisd worden om in de sporthal met bolvormig dak, die tot Thomas zijn verbazing niet afgebrand was, de wedstrijd te spelen. Jan bleek de wedstrijd ervoor te fluiten, dus we hadden een extra toeschouwer! Ook zorgde het voor extra kijkplezier tijdens het wachten op het begin van de wedstrijd.

De opstelling van zaterdag luide:
aanval: Bob, Thomas, Jannieta & Lisa de Kluivert
verdediging: Tom T, Mathijs, Eline & Fenne
bank: Tom B, Danny & Thyrza
coach: Daan Hoekstra

Het eerste gedeelte van de wedstrijd begon, zoals vaker dit seizoen, lastig, KVS is een best sterke ploeg met grote heren en snelle dames. Het begin van de wedstrijd was dan ook even wennen en na 10 minuten stond het maar 3-2 voor KVS. Vanaf dit moment gingen de KVS afstandsschoten motor rollen met 5 afstandsschoten aan hun kant en nog een doorloopbal van Tom T is was het 8-3. Gelukkig werd net voor rust Matthijs en Bob nog twee doelpunten om de ruststand 8-5 te maken in het voordeel van KVS.

Na de rust begon PC scherp en met doelpunten van Thomas en Tom T was het verschil teruggebracht naar 1 punt. Het werd dus nog weer een echte wedstrijd! 2 tactische wissels waren in de rust besproken dus Thyrza kwam er in voor Eline en Danny kwam er in voor Thomas. De eindstrijd kon beginnen maar helaas voor PC pakte het niet zo goed uit, er werd niet op gelijke hoogte gekomen met KVS ondanks grote inspanning van het team. De eindstand van de wedstrijd is dan ook 14 – 11.

Eindevaluatie: het was een leuke pot om te spelen ook al blijft winnen leuker, we hebben hard gewerkt en er zijn zeker punten te halen bij de return in Delft. Die punten kunnen we wel gebruiken!