Wedstrijdverslag Capproen 2 – Paal Centraal 4 op zaterdag 16 December

Aan het eind van de middag begon de wedstrijd van Paal Centraal 4 tegen Capproen 2 in het verre Hellevoetsluis. Capproen 2 staat bovenaan in de pool en was daarmee een goede tegenstander. Capproen mocht de wedstrijd starten en nam het op tegen het verdedigende vak met Ties, Wietse, Lucia en Lyanne. Helaas viel meteen in de allereerste aanval een schot van Capproen waardoor de wedstrijd meteen op scherp gezet werd. De aanval, bestaande uit Matin, Thijs, Lisa en Myra, had een moeilijke taak doordat Capproen dicht op de bal-lijn verdedigde. Hierdoor verliep de aanval moeizaam en moesten we hard vechten voor onze kansen. De verdediging hield het lang dicht en in de 17e minuut kon Capproen pas weer een kans benutten en scoorde een doorloop. Na een vak wissel bleek een van de dames in het aanval vak van Capproen erg zuiver te zijn en zij scoorde dan ook meteen een afstandsschot.

Na dit punt werd er niet gescoord totdat we nog 3 minuten te gaan hadden voor de rust. Wietse scoorde een mooi schot waarna er werd gewisseld. De heer van Wietse liet het er niet bij zitten na ons doelpunt en kwam meteen terug door ook een schot te scoren. Hierna kreeg Thijs, na een overtreding van de tegenstander, een strafworp welke hij scoorde en de score daarmee op 4-2 bracht. De vakken werden gewisseld, de zuivere dame scoorde in de laatste minuut van de eerste helft een schot waarna Wietse ook meteen een schot scoorde en hiermee de ruststand op 5-3 zette.

In de rust gaven Dennis en Maurits de nodige tips en verzekerde ons ervan dat de wedstrijd nog lang niet weggegeven was. Lisa werd voor Bernice gewisseld en Matin voor Cyril die deze wedstrijd inviel. In de derde minuut van de tweede helft kreeg Capproen een vrije bal die zij scoorden, snel gevolgd door voor Paal Centraal een strafworp, die Thijs scoorde. Capproen kreeg een doorloop kans die zij scoorde, maar Lyanne kwam nog geen halve minuut later sterk terug door een korte kans te scoren. De vakken werden gewisseld en na een afstand schot van Bernice stond de stand 7-6 met nog 20 minuten te spelen.

De coach van Capproen kreeg het een beetje warm door de score en besloot slim te wisselen. Doordat Capproen 1 en 2 samen de selectie van Capproen vormden, was het eerste team nog aanwezig bij de wedstrijd. Wat volgde waren in totaal 7 wissels aan de kant van Capproen. Hiermee kwam PC4 te spelen tegen een compleet ander team en hierdoor werd de wedstrijd ook een compleet andere wedstrijd. In de 15e minuut viel een schot bij de tegenstander gevolgd door nog een schot in de 13e minuut. Hiermee kwam de score te staan op 9-6. Wietse kwam terug met een wegtrek bal en zette hiermee de stand op 9-7. Door de sterke nieuwe tegenstanders werd er hard gewerkt om de aanvallen van Capproen dicht te houden. Wat volgde waren de laatste tien minuten van de wedstrijd, waarin Capproen helaas nog vier keer de korf vond met afstandsschoten. Hiermee eindigde de wedstrijd met 12-8.

We hebben zeker laten zien dat we opgewassen waren tegen zo’n sterke tegenstander. Als wij tegen hen in Delft spelen hopen wij dan ook dat wij hen terugpakken!