wedstrijd verslag PC5 – Madjoe

Voor de wedstrijd begon liep alles erg onrustig. Jodie moest nog terug naar huis, omdat ze de shirtjestas was vergeten. Gelukkig was ze uiteindelijk nog op tijd, doordat de wedstrijd voor ons was uitgelopen doordat het brand alarm was afgegaan. Naast de zaal speelde er blijkbaar een voetbal wedstrijd uit de tweede divisie, waarvan de supporters voor overlast hadden gezorgd met vuurwerk. Het één en ander aan politie was aanwezig, maar gelukkig hebben we naast naar vuurwerk stinkende kleedkamers er weinig last van gehad. Ook hadden we twee invallers: Sabine en Marieke die beide uitstekend hebben gespeeld.

Toen de wedstrijd begon wist Sabine na z’n 5 minuten spelen de openingsgoal te maken, maar deze werd al snel beantwoord met de gelijkmaker een paar minuten later. Het andere vak was nu aan de beurt om aan te vallen. Lyanne scoorde een korte kans en gelijk de volgende aanval scoorde Jasper met een trickshot. Een balletje met één hand onder de paal. Daarna ging het snel. Er werden goede lange aanvallen neergezet, door het snel rondspelen en de overhand in de rebound. Dit leidde uiteindelijk tot twee mooi afstand goals van Thijs. Dit hielden we vol tot de 1-6 met nog 6 minuten in de eerste helft, waarbij Jodie zelfs nog wist te scoren vanuit goed uitverdedigingen. Hierna gingen we iets slordiger spelen, maar wisten we wel de voorsprong te behouden met 4-8 in de rust.

In het begin van de tweede helft was er nog even de angst dat deze slordigheid erin zal blijven, maar het was duidelijk dat we beter speelden. Na 10 minuten waren we weer 2 punten uitgelopen met weer schoten van Thijs. De verdediging stond uitstekend en Madjoe kon bijna niet meer normaal aanvallen. Madjoe heeft alleen nog gescoord uit een vrije bal en een ongelukkige bal in de kluts. Wij bleven gewoon langzaam maar zeker door scoren wat leidde tot een eindstand van 6-13.

Om deze overwinning te vieren zijn we met de mannen (plus Jodie en Lyanne) die avond nog naar Frozen 2 geweest. Helaas konden de coaches hier niet bij zijn. Het was een geslaagde avond en als we zo blijven spelen hebben we een goede kans om dit zaalseizoen kampioen te worden.