Wedstrijd verslag Meervogels – PC 5

Wedstrijd verslag Meervogels – PC 5                                                                                              15-02

We moesten tegen uit Meervogels, die laatste van de poel waar we thuis al van hadden gewonnen. Dus dit moesten we ook gewoon winnen. We begonnen goed, maar langzaam twee schoten van Thijs en Jasper, waarmee we een 0-2 voorsprong pakten. Er waren kansen genoeg alleen scoren bleek vandaag lastig te zijn. Na de vakwissel bleek dat ook het andere vak moeite had met scoren en wist de tegenstander na z’n 20 minuten de stand gelijk te maken naar 2-2. De laatste 10 minuten van de eerste helft gebeurde weer hetzelfde. We wisten de voorsprong te pakken met twee punten wederom Thijs en Jasper en de tegenstander maakte het weer gelijk. We gingen enigszins gefrustreerd de rust in met een stand van 4-4. Ja, de doelpunten vielen gewoon niet.

De twee helft begon goed met twee snelle doelpunten die de stand naar 4-6 bracht, maar anders dan in de eerste helft wist het andere vak de voorsprong uit te breiden naar 4-8 met schoten van Myra en Naomi. Vanaf toen gingen we lekker en wisten we de stand uit te breiden tot 4-11.

Ergens rond deze tijd raakte een dame van de tegenstander geblesseerd, waardoor de wedstrijd voor een redelijk lange tijd werd gestaakt. De rest van de Meervogels vond dit een goed moment om hard muziek te gaan draaien. Uiteindelijk heeft Jodie’s moeder de muziek uitgekregen. Gelukkig was er na de lange staking nog tijd om de wedstrijd gewoon al te maken. De blessure van de dame viel uiteindelijk wel mee.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren we erg slordig, met name in de verdediging. Lyanne wist nog wel uit een vrije bal te scoren. Daarnaast Martijn, die er als reserve de tweede helft in was gekomen, nog wat mooie schoten net te missen, wat wel typerend was voor de wedstrijd. Uiteindelijk wist de tegenstander nog drie keer te scoren en eindigde de wedstrijd met 7-12. Het was een veel te hard bevochten winst en hopelijk gaan de ballen en de volgende keer weer wat makkelijker in, maar wel weer een stapje dichterbij het kampioenschap.