Wedstijd verslag PC5 28-01

Na een de vorige wedstrijd gewonnen te hebben, waren we gemotiveerd om deze trend door te zetten. We moesten tegen DES waar wel wat te halen viel.

De wedstrijd begon enigszins saai. Beide ploegen wisten niet te scoren het eerste kwartier niet te scoren en ondanks het goede verdedigen, waaronder een prachtig block van Lyannne wisten we dat een doelpunt van de tegenstander er aan zat te komen. Uiteindelijk wist Cyril met een wegtrekbal onder de korf te scoren. De voorsprong was voor korte duur want in de volgende aanval wist de DES de gelijk maker te scoren.

Daarna begon de wedstrijd op gang te komen. Drie minuten later stond het al 3-3. Ondanks telkens de voorsprong te pakken liep DES richten het einde van de eerste helft uit. De aanval had moeite om doelpunten en de vele paasfouten hielpen daar zeker niet bij.  gingen we de rust in met 4-7 achter.

 

In de tweede helft ging DES gewoon door met doelpunten maken. We wisten verder uitloop van DES te voorkomen, maar de winst leek er niet meer in te zitten. Maar door 4 afstand schoten door Niels, Lucia, Jasper en Menno wisten we vrij snel terug te komen tot 9-9. Ondanks deze snelle omslag wist DES goed weerstand te bieden en werden er om de beurt doelpunten gemaakt net als in het midden van de eerste helft. Dit leidde uiteindelijk 3 minuten voor de wedstrijd in een voorsprong voor PC5. Het was nu een kwestie van rustig uitspelen en de punten binnen pakken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

We hadden nog enkele goede aanvallen, waaronder een korte kans van Ties om de stand uit te breiden, maar helaas wist DES in de laatste minuut nog de gelijkmaker te scoren.

Beide ploegen kregen daarna nog één aanval en het leek erop dat het een gelijk spel zal gaan worden. De wedstijd was praktisch al voorbij en hoefde alleen nog naar de aanval, maar typend voor de wedstrijd wist DES gebruik te maken van ons slordige balverlies en nog snel een doorloop te scoren. We zijn in de laatste minuut van winst naar verlies gegaan. Wat gewoon heel erg zonde was.