Vriendenschaar 1 – Paal Centraal 1

Zaterdag 2 december (is het alweer december?!), stond de wedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. Na ons teamgesprek vorige week was iedereen het eens over wat ons doel voor de kerstvakantie zou moeten zijn. Deze wedstrijd winnen had ons een duwtje in de goede richting kunnen geven, maar ondanks dat we er met volle moed ingingen, kwamen we er, mag ik wel zeggen, van de mat geveegd uit. Daarbij kwam ook nog eens dat Laura na 10 minuten geblesseerd het veld moest verlaten, iets wat we met maar 4 dames momenteel niet goed kunnen gebruiken.

Al snel in de wedstrijd kwamen we op 3-0 achterstand, wat in eerste instantie bij ons niets hoeft te betekenen gezien het verloop van al onze wedstrijden tot nu, maar de achterstand bleef en we konden het gat niet dichten. Vriendenschaar zat er goed dicht op en onze aanvallen leidden daardoor niet of nauwelijks tot doelpunten. In de verdediging waren we niet scherp genoeg, waardoor er onnodig veel doelpunten rond de paal zijn weggegeven. Met rust was de stand daardoor 11-5.

De statistiek van de eerste helft drukte ons nog maar eens met onze neus op de feiten: we creëerden veel te weinig kansen, precies zo weinig als tegen Nexus, en scoorden hierdoor ook minimaal. Met wat wissels probeerde Wouter nog een en ander uit: Jesse voor Bruno, Maurits voor Jouke, Jouke voor Maarten en nog eens Bruno voor Jesse. Dit alles heeft helaas niet het tij weten te keren. We wisten niet bij te blijven en de eindstand is uiteindelijk 24-13 geworden.

Wedstrijd vergeten en kop omhoog naar de volgende wedstrijd!