Verpletterende tweede helft van PC1!

Afgelopen zaterdag reisde PC 1 af naar het zonnige Zwijndrecht om daar 2 punten op te halen. Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat we met heel andere temperaturen te maken hadden dan een paar weken terug. Advies van de coach was dan ook om in het eerste kwartier vol over Conventus heen te lopen en de wedstrijd daarna op het gemakje uit te spelen.

Maar niets bleek minder waar. Het spel was niet slecht, maar PC 1 had veel moeite om de korf te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 6-4 in voordeel van de Zwijndrechtenaren.

In de rust werd geconcludeerd dat het schotpercentage wel heel erg laag was en dat dit in de tweede helft zeker beter kon. Iedereen kreeg genoeg ruimte van de tegenstander, dus er moest rust gepakt worden in de afronding. 20 doelpuntjes maken was zeer zeker nog haalbaar.

Vol vertrouwen stapte PC 1 het veld weer op en begon onmiddellijk een aanvalsoffensief. De ballen vlogen erin en Conventus kon niets anders doen dan toekijken. Bij het eindsignaal stond de stand 12-20 op het scorebord.

Met 2 punten en een goede 2e helft op zak konden we weer op huis aan. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Swift Amsterdam. PC1 zal hier harder aan de bak moeten om zich de punten toe te eigenen…