Vechten voor handhaving, Gemini 1 – Paal Centraal 1

Na het verlies tegen Thor was er nog een kans om degradatie te voorkomen. De wedstrijd tegen onze directe concurrent: Gemini. Als we verliezen van Gemini komen ze op 5 punten verschil, en met twee wedstrijden te spelen is dat niet meer in te halen. Daarentegen zou een overwinning ons op een verschil van 1 punt plaatsen, waarbij wij nog tegen de laatste van de poule moeten spelen en Gemini nog tegen twee van de top drie speelt. Alles stond dus op het spel. Vandaar konden we de donderdag voor bikkelweekend al afreizen naar VEO om daar te trainen op de grasmat. Gemini speelt namelijk ook op gras. Daarna konden we een heerlijk weekend bikkelen in Ede om de maandagtraining over te slaan om donderdag volledig te focussen op de wedstrijd tegen Gemini.

Zaterdag was het mooi weer, met een temperatuur van boven de 20 graden en geen wolkje in de lucht lag de grasmat er van Gemini lekker bij. Gemini kwam sterker uit de startblokken, en na een kwartier stonden we 4-2 achter. Helaas draaide het in beide vakken niet lekker en gingen we de rust in met een stand van 7-4.

Ook na de rust was Gemini sterk, en met de tweede waterpauze stonden we 12-6 achter. We wisten ons te herpakken en kwamen dichterbij, en dichtte het gat tot 12-9. Hiervan begon Gemini wel te zweten, maar ze wisten aan het einde van de tweede helft de korf weer te vinden en de wedstrijd eindigde 14-10. We hebben hard gevochten voor de winst, maar helaas zat het er niet in. Nog bedankt voor alle invallers die voor ons af konden reizen naar het verre Gouda.

Helaas betekent deze stand dat we geen zesde meer kunnen worden. Volgende wedstrijd tegen Conventus moeten we in ieder geval nog vechten voor het behouden van de zevende plek.