Valto 8 – PC4

Door Dominique Welbergen

Op zaterdag 10 oktober mocht PC4 tegen Valto 8 uitspelen. Hoewel we al wat verder zijn in het veldseizoen (nog maar 1 week te gaan) hadden nog niet tegen dit team gespeeld. Vanwege de corona situatie in Delft was de vorige wedstrijd helaas afgezegd. Di maakte het extra spannend omdat we niet wisten tegen wie we eigenlijk zouden spelen.

In de stromende regen kwamen we om kwart voor 3 aan bij Valto. En ook tijdens de wedstrijd bleef het met bakken uit de lucht vallen (VO?). Met de tegenstanders werd er gegrapt dat we deze wedstrijd maar zwemkorfbal gingen spelen.

Met een schot tegen zijn we begonnen maar Menno trok de stand weer recht met een mooie doorloop 1-1. Toen we nog een schot terugkregen maakte Lianne van afstand ook een mooi schot en het stond weer gelijk 2-2.

Desondanks een paar mooie aanvallen van onze kant wilden de schoten en korte kansjes niet zitten, misschien hadden we ons nog niet helemaal overgegeven aan de regen, wie weet… Valto schoot wel raak en zo stonden we vier doelpunten achter (6-2).
Gelukkig lieten we ons niet het zwembad… uh ik bedoel het veld afslaan. Niels en Menno schoten in de eerste helft nog snel twee doelpuntjes en we gingen met 6-4 de rust in.

Na een motiverend praatje van Richard, terwijl het water nu ook naar onze tenen droop, gingen we met volle moed de tweede helft in. Lisanne kwam erin voor Dominique en Cyril voor Kees.
Lianne startte goed en had een doelpunt geschoten 6-5. We kwamen dichterbij…. Na een schot tegen (7-5) schoten Lisanne en Cyril twee mooie doelpuntjes en stonden we gelijk 7-7. We begonnen goed terug te komen.
En toen Lianne een wegtrek scoorde stonden we eindelijk weer voor, 7-8. Helaas was dit van korte duur want binnen anderhalve minuut werd er door Valto 2 doelpunten gescoord 9-8. En wat was het spannend!

Naomi werd in de aanval omvergelopen waardoor zij een strafworp kreeg. Aanmoedigen vanuit de dug-out mocht van Richard niet, flauw… Met doodse stilte (minus de techno inschietmuziek van het veld naast ons) scoorde Naomi haar strafworp, we stonden weer gelijk 9-9.

Er werd hard gespeeld van beide kanten. Hierdoor kreeg Kees een stoot op zijn slaap en moest hij gewisseld worden, even opdrogen in de dug-out met paracetamol. Niels, die ondertussen weer opgedroogd was, mocht weer het zwembad…o veld.. in en kreeg direct Kees zijn strafworp. En ook deze zat 9-10! Thanks voor alle strafworp trainingen Tom en Richard.

Met nog een kwartier te gaan was het nog even bikkelen om voor te blijven staan. We kregen een schot tegen 10-10 maar Cyril liet hen niet voor komen. Hij schoot de bal er dus netjes in 10-11.
Met nog een schot tegen stonden we weer gelijk 11-11. Maar Lianne was het er niet mee eens zo schoot zij niet 1 maar 2 doelpunten! 11-13.

Met nog een doelpuntje tegen was het dan eindelijk tijd en zijn we geëindigd op 12-13.
Zeker verdiend! Met de overwinning in zak mochten we eindelijk opwarmen onder de kokende douches en terug naar Delft.