Valto 8 – Paal Centraal 4

Een nieuw seizoen, en dus weer een wedstrijd tegen Valto 8. Het wordt bijna een traditie. Inmiddels kennen we elkaar door en door en weten we wat we kunnen verwachten: een team met meestal één vak van veteranen, en één jonger vak. Wel met wat interessante wissels op de bank, met name een arsenaal aan sterke schutters.

Nu is het hebben van sterke schutters in de zaal natuurlijk erg handig, maar buiten ben je helaas overgeleverd aan moeder natuur. En was het een dag voor schutters om te shinen? Nee, zeker niet. Een heerlijke terrasdag met temperaturen waar de zomer jaloers van wordt, maar ook een factor die we bij veldkorfbal liever niet zien: keiharde wind, misschien wel wat versterkt door de prachtige lokale architectuur die voornamelijk bestaat uit kassen.

De instructies vooraf waren dan ook duidelijk: veel ‘vieze voeten halen’, de korf van dichtbij opzoeken en niet te veel van de gebruikelijke verre afstanden schieten. We hadden vandaag helaas ook weer last van een damestekort, en dus hadden we Menno L bereid gevonden om als dame in te vallen. Na iets meer dan tien minuten werd dit weer rechtgezet toen een dame van Valto zich blesseerde, die ook vervangen moest worden door een heer. En dus was alles weer in balans.

Ondanks de harde wind werd er door beide kanten nog veel van afstand geschoten. Dit resulteerde in een eerste helft (en, zoals zou blijken, eigenlijk gehele wedstrijd) met erg weinig doelpunten. De eerste helft eindige met 0-2 voor PC4: twee doelpunten waarvan één chaosbal die van de grond geraapt nog richting de korf geworpen kon worden, en één schot die wel de mand wist te vinden.

In de rust werd nogmaals benadrukt dat het dichterbij gezocht moet worden. De wedstrijd bleef daarna erg verdedigend. Door het warme weer was de energie laag, en was het gemakkelijk om wat in te zakken en men te laten schieten vanaf door de wind onmogelijk gemaakte afstanden. De 0-3 viel vroeg in de tweede helft, maar hierna wisselde het geluk naar de zijde van Valto en stond er snel ineens een 3-3 op het bord. Gelukkig wist PC4 de wedstrijd met nog wat late schoten over de streep te trekken en eindigde het in 4-5. Het veldseizoen is dus lekker begonnen met twee punten!