Valto 7 – PC 3

Gestreden tot het einde

 

Op 17 juni 2023 stond er een belangrijke wedstrijd op het schema voor PC3. Namelijk de kampioenswedstrijd. In september is PC3 al veldkampioen geworden. En het team hoopte natuurlijk op een goede afsluiter van het seizoen en eigenlijk het hele jaar.  Voor de wedstrijd moest PC3 afreizen naar De Lier om tegen Valto 7 te spelen. Het was een warme en benauwde dag, niet de ideale omstandigheden om een belangrijke wedstrijd te spelen.

De wedstrijd begon met in de aanval: Geert, Martijn, Lisanne en Julie. De verdediging bestond uit Jasper, Menno, Jodie en Marit van Dam. In de eerste minuut begon Valto al sterk met een doelpunt, die gemaakt werd van een ver afstandsschot. Daarna kreeg PC3 ook nog een stip tegen, waardoor er al vroeg in de wedstrijd een achterstand was. Hierna had PC3 lange aanvallen, helaas wel zonder resultaat. Hoewel de verdediging goed bezig was, konden ze niet voorkomen dat er een verre afstandsschot werd gescoord door Valto 7. Gelukkig herpakte PC3 zich snel en scoorde in rap tempo toch ook twee mooie afstandsschoten. Net voor de extra ingelaste drinkpauze werd de gelijkmaker gescoord. Helaas legde Valto er na de pauze toch weer snel 2 doelpunten in. Maar ook dit keer wist PC3 zich te herpakken. Waardoor het team de rust inging met 6-6. 

De aanvallen van PC3 waren lang en sterk, maar toch werden deze bemoeilijkt door de lange en brede heren van Valto. De warmte en het vele rennen maakte het wel lastig om de felheid door te zetten. 

In de laatste vijf minuten stond het 8-6 voor Valto. De vele kansen die er net niet in vielen, maakte het zenuwslopend, aldus de de supporters op de bank. In de 28ste minuut werd een mooie doorloopbal ingelegd door PC3, waardoor het weer gelijk stond. Helaas kreeg het hard strijdende PC3 net voor de laatste minuut een strafworp tegen, die gescoord werd. Met nog 40 seconden op de klok, wilde PC3 nog gelijk spelen. Helaas werd de wedstrijd vrijwel meteen gestopt en is de laatste minuut nooit gespeeld. Waarna het veldseizoen toch wel een abrupt einde kreeg.

Het was een spannend seizoen waar tot aan het einde voor gestreden werd.

PC3 zou graag alle invallers willen bedanken die mee hebben gespeeld, en natuurlijk de coaches, voor hun inzet voor het team. Ook de supporters, zowel fysiek als online, die PC3 tijdens de wedstrijden hebben aangemoedigd worden bedankt.