Valto 5 – Paal Centraal 3

Vol frisse moed en overvolle auto’s reisde Paal Centraal 3 afgelopen zaterdag af naar de Lier.

Met het inschieten was al duidelijk dat iedereen veel energie had; alle ballen vlogen minstens een meter over.. Maar gelukkig wisten we ons aan te passen aan de meewind en ging het inschieten daarna een stuk soepeler.
Onder leiding van invalcoach Jeroen en met aanwezigheid van supporter Lyanne werd de wedstrijd tegen de Valto-veteranen gestart.

In het begin ging de wedstrijd redelijk gelijk op waarbij we steeds één of twee punten achter stonden. Maar doordat we onze kansen niet afmaakten en de heren van de tegenstanders de gemiddelde lengte van ons team ruim overstegen (lees: we waren de bal snel kwijt in de aanval, omdat we geen rebound hadden), viel de ruststand (8-4) toch wat tegen.

Na de rust stond de verdediging veel strakker en hadden we duidelijk de overhand qua balbezit. We konden dus werken aan onze aanvallen en de juiste kansen uitspelen. Dit resulteerde in een tussenstand van 9-7 met nog ongeveer een kwartier te spelen. Misschien konden we de punten toch nog binnenhalen!
Helaas kregen we de ballen vanaf dat moment niet meer zo makkelijk door de mand, waar dat Valto juist wél weer lukte. Op het moment van het eindsignaal was de stand 13-8.

Een verloren wedstrijd dus. En eentje die we gewoon hadden moeten winnen.
Dan maar volgende week nóg harder ons best doen tegen Futura 3!