Twist 3 – Paal Centraal 2

Vorige week was het eindelijk zover, het eerste puntje was binnen. Het doel voor deze week was het puntenaantal verhogen met twee. En daar hadden we natuurlijk prachtig weer voor… oh nee toch niet. De miezer en wind zorgde voor lastige omstandigheden. Daarom was het devies: winnen, de manier waarop was minder relevant.

In de aanval begonnen Bram, Elize, Nina en ik (Gertjan). In de verdediging begonnen Jeroen, Marloes, Robin en Sanne. Na acht minuten ploeteren in de regen viel het eerste doelpunt door een doorloopbal van Bram. Dat ging goed. Daarna ging het iets minder. Twist had een goede periode en bij ons liep het even niet. Dit resulteerde in de stand van 5-1 in de 18de minuut. Gelukkig deden we daarna iets terug. Door schoten van Robin en Marloes werd de afstand verkleind, 5-3. Na de 6-3 van Twist wisten we het gat te dichten en ook al even een voorsprong te pakken, 6-7. Door een strafworp voor Twist eindigde de eerste helft in 7-7. Toch een aardige scoren voor een regenwedstrijd op groot veld.

In de rust gaven Jelle en Richard aan dat er zeker punten te halen waren. Van de zeven doelpunten van Twist waren er slechts vier velddoelpunten, waar al onze doelpunten velddoelpunten waren. Het begin van de tweede helft was direct goed. Robin en Marloes brachten ons weer op voorsprong, 7-9. Daarna werd de tijd tussen de doelpunten groter. Heel toevallig begon het ook net iets harder te regenen, wat het korfballen nog iets lastiger maakte. Maar wij hadden een voordeel en dat was dat wij voorstonden en daar kon Twist toch iets minder goed mee omgaan. Het gezeur op elkaar werd steeds erger, wat voor ons erg voordelig was. Na de 8-9 brachten Bram en Robin ons naar 8-11. Jammer genoeg maakte mijn heer er 9-11 van en dat nog wel in de 22ste minuut van de tweede helft. In de 27ste minuut maakte Bram er 9-13 van en een minuut later kregen we weer een vrijebal. Tot nu toe was ik nog niet erg succesvol met het nemen van de vrijeballen, telkens net niet. Maar dit was natuurlijk het juiste moment om daar verandering in te brengen, 9-13. Gat van vier doelpunten met nog 7 minuten te spelen, dat moest goedkomen. Ook al wist Twist nog een doorloopbal te scoren, de punten kwamen niet meer in gevaar. Met 10-13 wisten we dan eindelijk de eerste winst te behalen.