Twist 2 – PC2

Zaterdag 7 december mochten wij opnieuw een uitwedstrijd spelen, dit keer tegen Twist in Vlaardingen. Zoals al onze wedstrijden was ook deze lekker onhandig rond etenstijd en werden rond verzameltijd nog even de laatste beetjes maaltijdsalade naar binnen gewerkt. Gelukkig was hier genoeg tijd voor, aangezien de wedstrijd voor die van ons 20 minuten uitliep. Na het inschieten en een gesprek met de scheidsrechter, die aardig verward was omdat Casper deze wedstrijd onze coach zou zijn maar ook reserve stond, en een goede voorbespreking waren we allemaal klaar om te knallen. In een warme en benauwde hal begonnen Tim, Bram (dank weer voor het invallen!), Maud en Isabella in de aanval en Bob, Arthur, Paulien en Laura in de verdediging. Lisanne, Henk en Casper begonnen op de bank.

PC begon sterk aan de wedstrijd, er werd hard gewerkt en er werd gevochten voor elke bal. Dit was na de wedstrijd ook wel goed te zien aan het blauwe oog van Arthur, die al in de eerste minuten van de wedstrijd bijna een oog minder had. Ook Bob kwam niet ongeschonden door de wedstrijd en moest na twintig minuten worden vervangen door Henk, die gelukkig steeds meer minuten kan maken na zijn lange blessure. Ondanks dit alles lukte het PC om de voorsprong te pakken en kon met een goed gevoel de kleedkamer opgezocht worden. In de kleedkamer werd er even op adem gekomen en waarschuwde Casper ons dat er een kans was dat onze tegenstanders er na de rust extra vol tegenaan zouden gaan, maar dat we ondanks dat de wedstrijd toch in ons voordeel zouden kunnen beslissen. Bob was gelukkig weer voldoende hersteld om in de rust ingezet te kunnen worden voor Henk, waardoor Henk Tim, die nog in het eerste moest spelen, kon vervangen in het andere vak.

Na de rust scoorde PC meteen, waardoor het leek alsof de waarschuwing van Casper niet uit zou komen. Echter gaf Twist vervolgens meteen extra gas. Hierdoor ging PC een moeilijke periode van de wedstrijd in, waarbij het lang gelijk op bleef gaan tussen de twee ploegen. Richting de laatste 10 minuten werd Lisanne nog ingezet voor Paulien, die vervolgens ingezet werd voor Maud. Daarnaast kwam onze coach/reserve Casper erin voor Henk. Ondanks nog enkele mooie goals en het inbrengen van Philip om nog een goal te proberen te forceren lukte het helaas niet om de wedstrijd over de streep te trekken en wist Twist met 16-13 de punten in eigen huis te houden.

Volgende week mogen wij weer thuis strijden om de punten, dit keer tegen WION, kom ons dus vooral aanmoedigen, we kunnen jullie steun goed gebruiken!