Trekvogels 3 – PC3

Het was zaterdag 18 december 2021. De dag van de wedstrijd tussen Trekvogels 3 en Paal Centraal 3. De twee rivalen stonden gelijk in aantal punten, en dus kon alles vandaag beslist worden. De winnaar van dit duel mocht zich kronen tot winnaar van het klassement. Paal Centraal kende een goede voorbereidingsperiode na enkele vrije trainingen en een korte kwalificatie in de middagen van week 50. Vandaag zou het beslist worden onder de lampen van de Zevenkampse Ring. Het ondersteunend personeel zat klaar in de fabrieken in Delft. Team principals Manuela en Richard zaten langs de muur klaar bij het veld. Enkele minuten opwarmen, opstellen, groen op het veld, lampen aan… en away we go!

PC begon wat traag en aanvallend was het een tijdje zoeken. Trekvogels pakte het eerste punt, en even leek het erop dat Trekvogels zou kunnen gaan uitbouwen. Gelukkig verrichte de verdedigende kar van het team uitstekend werk, waardoor in de aanval alles mogelijk bleef. Na een wissel van het complete aanvallend kwartet werd er ook aanvallend stevige druk gelegd.

Na een klein half uur spelen crashte een coureur van Trekvogels bij een verkeerde draaibeweging. Kort hierop werd de wedstrijd even stilgelegd, maar bij de hervatting was PC3 scherp. De al langer rollende banden van Trekvogels bleken niet opgewassen tegen de jonge energie van PC die maar bleef komen met de strategische wissels. Met acties van lange afstand werd er uiteindelijk beslissend binnendoor gegaan. Aanvankelijk kon Trekvogels nog een tijdje aanhaken, maar nadat de Delftenaren hen uit de slipstream hadden gelaten bouwde de voorsprong zich uit en na 60 minuten spelen kwam PC met 5-10 over de streep. Geen protesten bij de wedstrijdleiding vandaag, en dus is het zeker: WE ZIJN WERELDKAMPIOEN!

Bedankt aan de invallende drivers Gabrielle, Jodie, Klaske, en Lisanne voor het mede mogelijk maken van dit prachtige seizoen. Volgend jaar maart gaan we weer los! Tot dan!