Trekvogels 1 – Paal Centraal 1

De eerste wedstrijd van het seizoen was op bekend terrein. De tegenstander was namelijk Trekvogels, de burgervereniging wiens veld we tijdens Risk nog onveilig hebben gemaakt. Eenmaal op het veld kwamen we een aantal bekende gezichten tegen, menig afgestudeerd Erasmiaan speelt nu namelijk bij Trekvogels.

De dag begon met goed nieuws en met slecht nieuws. Het goede nieuws was dat er toch een vervangend coach was. Arjan Joossen, een oud PC’er die nog in bestuur 11 heeft gezeten en ook met Marco samen bij PC heeft gespeeld, had tijd om aan de zijlijn te staan. Het slechte nieuws was dat Laura toch erg ziek was, dus Anne van PC 2 moest zich heel erg haasten om nog op tijd bij de wedstrijd te zijn om in de basis te starten.

Anne, Lisanne, Lars en Tom begonnen in de aanval, terwijl Isabella, Lisa, Tim en Richard in de verdediging begonnen. De wedstrijd begon goed en we stonden na doelpunten van Tom en Lisanne 0-2 voor. De tegenstander begon daarna echter een stuk beter te spelen en we keken halverwege de eerste helft naar een achterstand van 7-3. Hierna werd er om en om gescoord en gingen we met doelpunten van Tim en Tom (Coronel) met 10-6 de rust in.

In de rust heeft Arjan nog de nodige tactische aanwijzingen gegeven om toch te proberen de wedstrijd open te breken. De tweede helft begon aan beide kanten redelijk stroef en er vielen weinig doelpunten. Wij hadden wel meer moeite om tot de beste kansen te komen, terwijl Trekvogels door hun sterke rebounds toch meer konden herhalen. Matthijs en Stuart werden ingebracht om wat nieuwe energie in de aanval te blazen. Zij konden echter ook niet voorkomend dat Trekvogels uitliep naar 14-8. Aan het einde van de wedstrijd heeft Lucía ook nog haar debuut in PC 1 mogen maken, ter vervanging van Anne. De eindstand is uiteindelijk 16-9 geworden, Trekvogels was vandaag toch een maatje te groot.

Alle invallers nog bedankt! Shoutout naar Anne die nog bijna de hele wedstrijd gespeeld heeft! Ook Arjan heel erg bedankt voor het coachen! Volgende week staat NIO op de planning, een zware tegenstander, maar ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen!