Toernooien

De ideale manier om kennis te maken met Paal Centraal en met studentenkorfbal in het algemeen is door mee te gaan naar één van de vele gezelligheidstoernooien. Alle grote studentensteden in Nederland kennen hun eigen studentenkorfbalvereniging. Deze vinden het hele jaar door plaats. Hieronder vind je de toernooikalender voor 2022-2023:

Data Toernooi SKV Stad
27 en 28 augustus 2022 RISK Erasmus Rotterdam
17 en 18 september 2022 Keizercup SkunK Nijmegen
1 en 2 oktober 2022 Alf Trophy Melmac Tilburg
5 en 6 november 2022 Veluwecup Débaldérin Wageningen
19 en 20 november 2022 Hippocup Hippo’s Maastricht
begin februari 2023 Domcup Hebbes Utrecht
begin maart 2023 ISKT Parabool Groningen
half april 2023 Attila Tournament Attila Eindhoven
eind mei 2023 IJcup Amsterdam Amsterdam
half juni 2023 Paal Bokaal Paal Centraal Delft
begin juli 2023 V.E.T. Vakgericht Enschede

Meestal vind het toernooi op zondag plaats, met uitzondering van enkele tweedaagse toernooien. Op zaterdagavond wordt er altijd een gaaf feest georganiseerd.

Natuurlijk hebben studenten nooit een feestje zonder een thema dus ook op deze toernooien zal een thema niet ontbreken! Er gaan heel wat brainstormsessies en een klusavond aan vooraf om weer spectaculair te verschijnen en onze aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Na een avondje goed feesten slapen we in door de organisatie geregelde locaties zoals een sportzaal, bij mensen thuis of in tenten.

Deze studentenkorfbaltoernooien vinden ook in het buitenland plaats. Zo zijn we de afgelopen jaren in Barcelona en Hongarije geweest en is het toernooi in Edinburgh nog steeds één van onze favoriete bestemmingen. Vaak worden aan zo’n reis nog een aantal vakantiedagen geplakt.

Naast al deze gezelligheid kennen we ook een tweetal serieuzere toernooien, namelijk de Nederlandse en de Europese versie van het studentenkorfbalkampioenschap (NSKK en ESKK). Deze toernooien spelen we uit naam van de TU Delft en zijn toegankelijk voor alle korfballende TU studenten. Hier vind je meer informatie over deze toernooien.