Toernooien

De ideale manier om kennis te maken met Paal Centraal en met studentenkorfbal in het algemeen is door mee te gaan naar één van de vele gezelligheidstoernooien. Alle grote studentensteden in Nederland kennen hun eigen studentenkorfbalvereniging, zoals wij Paal Centraal in Delft zijn. Eén keer in het jaar organiseren zij hun eigen toernooi.

Meestal vind het toernooi op zondag plaats, met uitzondering van enkele tweedaagse toernooien en ons eigen toernooi ‘de Paal Bokaal’ op zaterdag. Op zaterdagavond wordt er altijd een gaaf feest georganiseerd. En natuurlijk geen feestje zonder een thema! Er gaan heel wat brainstormsessies aan vooraf om weer spectaculair te verschijnen en onze aanwezigheid niet ongemerkt te laten. Voor het feest gaan we altijd gezellig met z’n allen ergens eten op de plaats van bestemming of genieten we van de maaltijd die de organisatie voor ons heeft geregeld. De korte nacht vertoeven we in door de organisatie geregelde locaties zoals de sportzaal, bij mensen thuis of in tenten.

Deze beruchte studentenkorfbaltoernooien vinden ook in het buitenland plaats. Zo zijn we de afgelopen jaren in Barcelona en Hongarije geweest en is het toernooi in Edinburgh nog steeds één van onze favoriete bestemmingen. Vaak worden aan zo’n reis een aantal vakantiedagen geplakt.

Naast al deze gezelligheid kennen we ook een tweetal serieuzere toernooien, namelijk de Nederlandse en de Europese versie van het studentenkorfbalkampioenschap (NSKK en ESKK). Deze toernooien spelen we uit naam van de TUDelft en is toegankelijk voor alle korfballende TU studenten. Elders op deze site vind je meer informatie over deze toernooien.