Thor (H) 1 – Paal Centraal 1

Zaterdag 1 april mochten we afreizen naar Harmelen om het op te nemen tegen Thor. Gelukkig wel uit Harmelen, want we hebben vorig jaar vaak genoeg op het gras gespeeld tegen Thor uit Rotterdam. Na een spannende wedstrijd van Paal Centraal 2 zijn we doorgereden naar onze wedstrijd. We waren er rond 17:00, en aangezien onze wedstrijd om 18:50 was, was het een mooi moment om lekker een hapje te eten. Onder het genot van Snollebollekes hebben we in een lege kantine ons avondeten weggewerkt, was gezellig. Hierna kon de wedstrijd voorbereiding beginnen.

De start was stroef. Bij Thor vielen de ballen er gemakkelijk in, maar aan onze kant wilde het nog niet lukken. We stonden tegen een fysieke ploeg die achter verdedigde en dat oplossen was wel even zoeken. We kwamen al snel 4-1 achter. Later in de eerste helft wisten we het iets beter op te lossen en we gingen de rust in met een 11-8 achterstand.

Thor stond onder ons in de stand, en om de 4e plek te bemachtigen moesten we punten scoren, dus in de rust kregen we een harde preek van Marco om ons te herpakken. Helaas wist Thor ook in de tweede helft heel makkelijk de korf te vinden, en aan onze kant bleef het moeilijker gaan. Het achterverdedigen wisten we wel beter op te lossen, en met de extra lengte van Nienke konden we iets meer herhalen. Het lukte ons om de druk op te voeren en het Thor moeilijker te maken om te scoren, terwijl wij meer begonnen te scoren. Toen de scheids de laatste minuut aangaf stond het 19-19. Met een wegtrekbal van Tim kwamen we op 20-19 op voorsprong, maar toch wist een dame van de zijlijn haar eerste bal erin te leggen. De wedstrijd eindigde 20-20. Helaas geen winst, maar de vierde plek veilig gesteld!