Thor 1 – Paal Centraal 1

PC1 mocht dit weekend afreizen naar het grasveld van Thor in Rotterdam. Gras is natuurlijk een ondergrond waar geen enkele korfballer blij van wordt, maar we moesten er helaas aan geloven. Henk was van zijn fiets gevallen, waardoor hij de wedstrijd niet kon starten en Tom deze eer kreeg. Hij was erg enthousiast om op het gras te mogen spelen, zijn enkels vonden het ook heel leuk. Maar goed, genoeg over blessures, de wedstrijd begon. In het ene vak begonnen Lisanne, Susan, Tom en Richard, het andere vak werd gevormd door Manuela, Isabella, Tim en Arjan. Ikzelf had nog wel wat moeite met het vinden van het juiste vak, maar nadat dit was gelukt konden we daadwerkelijk starten. Helaas bleek dat Thor de hele wedstrijd achter gingen verdedigen. Ondanks dat dit niet het leukste en meest interessante spelletje is, was het wel slim: PC1 kon hier de eerste paar minuten niet mee om gaan. Hierdoor stonden we al snel 6-1 achter.

Na een time out lukte het gelukkig beter om met deze tactiek om te gaan. De rebound werd neergezet uit het oplossen en er kon worden geschoten. Helaas wilden de ballen niet vallen. Hierdoor lukte het niet om terug te komen en kreeg Thor de kans om verder uit te lopen. Uiteindelijk is het 14-7 geworden.

Na de wedstrijd hebben we wel zeker de derde helft gewonnen, zoals PC dat eigenlijk altijd doet. De hitjes vanuit de mannen kleedkamer waren luid en duidelijk te horen vanuit de dames kleedkamer en ver daarbuiten. Volgende week gaan we er weer vol goede moed tegenaan, hopelijk voor de eerste welverdiende puntjes!