Stilte voor de storm

De zaterdag van het leukste studentenkorfbaltoernooi van het land, de Paal Bokaal, begon voor Paal Centraal 1 met een belangrijke wedstrijd tegen Fluks uit Noordwijk. In het najaar was er met twee punten verschil verloren in de uitwedstrijd en het team was gedreven om de punten in Delft te houden en hiermee de zesde positie in de poule te verstevigen. Gezien het verloop van de uitwedstrijd, beloofde het een spannende en vooral fysieke wedstrijd te worden.

Ondanks dat Paal Centraal er in het begin niet in slaagde een voorsprong te creëren, wist het team goed de aansluiting te houden bij Fluks. Gedurende de eerste helft liepen de teams gelijk op met verschillen van maximaal vier punten. Waar de Noordwijkers eenvoudig de korf wisten te vinden van grote afstand, wist het team van Edwin Heesterman echter grote druk uit te oefenen. De tegenstanders hadden hier zichtbaar moeite mee, waardoor de score van hun zijde beperkt bleef. Het lukte de Delftenaren echter niet om tot grotere score te komen, ondanks de grote hoeveelheid doelpogingen.

In het begin van de tweede helft werden de rollen omgedraaid en wist Fluks nauwelijks meer tot scoren te komen. Paal Centraal scoorde in hetzelfde tempo door, waardoor het een voorsprong van twee punten wist te behalen. De tegenstander kwam echter weer terug in het ritme en zette de achterstand binnen enkele aanvallen om in een voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd wist Fluks de voorsprong zelfs nog verder uit te breiden naar een eindstand van 12-17.

Ondanks de verloren wedstrijd kijkt het team niet geheel ontevreden terug op de wedstrijd. Tactisch zat de ploeg goed in de wedstrijd en heeft het de tegenstander lange tijd onder controle kunnen houden. De bal wilde echter niet vaak genoeg vallen, waardoor de winst niet kon worden behaald. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Aurora. Bij winst is Paal Centraal verzekerd van handhaving in de derde klasse, wat deze wedstrijd van groot belang maakt. Het team gaat met opgeheven hoofd richting deze wedstrijd na het spel dat afgelopen zaterdag is neergezet. Ondanks de grote afstand hoopt het team toch wat support langs de lijn te hebben, ze hebben het hard nodig. Tot dan?!?!