Sporting West 3 – Paal Centraal 2

Paal Centraal 2 verzamelde zaterdagochtend vroeg in de morgen om af te reizen richting onze hoofdstad voor de wedstrijd tegen Sporting West 3. Na een flinke omweg vanwege een afgesloten A4 arriveerde het team in het Amsterdamse Westerpark om tussen een aantal interessante gebouwen de wedstrijd te kunnen starten.

De wedstrijd startte sterk voor het tweede team van Paal Centraal. Binnen enkele minuten stond er een stand van 2-2 op het scorebord dankzij een paar sterke aanvallen. Helaas vielen de ballen hierna minder makkelijk door de mand en werd het team door een sterk scorend Sporting West op vijf punten achterstand gebracht. Met een stand van 7-2 werd de het scoren van de Amsterdammers verbroken door Matthijs. Na een lange periode zonder doelpunten wist Jasper aan het eind van de eerste helft nog de mand te vinden en zette de ruststand hiermee op 7-4.

Tijdens de rust werden de koppen door coach Yannick weer even dezelfde richting op gezet en het team was vastberaden verder terug te komen in de wedstrijd. Helaas wist Paal Centraal in de beginfase maar één keer te scoren, terwijl Sporting West viermaal trefzeker was. In de slotfase werd de score gekeerd en wist Paal Centraal nog drie keer te scoren, waar Sporting West dit maar één keer deed. Marloes zette in de laatste seconden van de wedstrijd de eindstand op 12-9.

Het team wist het verlies na afloop te relativeren en zet goede hoop op het vervolg van het seizoen. Een stijgende lijn blijft zichtbaar en het team verwacht zeker een goede plaats in de middenmoot te bemachtigen voor de start van het zaalseizoen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Dijkvogels op het programma. Helaas is nog altijd geen publiek toegestaan, maar wij hopen dat vele supporters thuis de score-apps en livestreams volgen om toch aanwezig te kunnen zijn bij de wedstrijden.