Sporting Badhoevedorp 1 – Paal Centraal 1

De eerste wedstrijd voor het gloednieuwe Paal Centraal 1 stond gepland in het prachtige Badhoevedorp, gelegen onder de rook van Schiphol. Het was een prachtige zaterdag met een aangename temperatuur om in te korfballen. Een stevig windje bemoeilijkte het scoren iets, maar verder was het aangenaam korfbalweer.

Het veld vinden was voor enkele spelers en coach Edwin Heesterman een grotere uitdaging. Na op de snelweg uitgezwaaid te zijn door een andere auto, reden zij de verkeerde snelweg op die richting een wegafsluiting naar Badhoevedorp leidde. Een klein half uur voor aanvang van de wedstrijd wisten zij pas het veld te bereiken, maar doordat de voorgaande wedstrijd tijdig klaar was, bleef er gelukkig net genoeg tijd over de wedstrijd voor te bereiden.

Stips 15.30u werd de wedstrijd afgetrapt met in de aanval Richard Groenendijk, Matthijs Koch, Susan Bouman en Lisanne Spek, in de verdediging Tim Mulder, Tom Teeuwen, Manuela Hooghwerff en Laura Koerts en op de bank Arjan Freije en Lina van Steenis. Onder toeziend oog van enkele familieleden van de spelers wisten de spelers de korf in de beginfase van de wedstrijd echter niet te vinden, terwijl de spelers van Sporting Badhoevedorp wel enkele treffers maakten. Het team herpakte in het tweede kwart van de wedstrijd en begon langzaam mee te scoren, maar haalde het scoringstempo van de tegenstanders niet. Waar Sporting Badhoevedorp bovendien slim gebruik wist te maken van de scheidsrechter die gemakkelijk strafworpen weg gaf, slaagden de spelers van Paal Centraal hier niet in. Met een ruime achterstand brak de rust aan.

In de tweede helft werd de korf snel gevonden door Paal Centraal, maar Sporting Badhoevedorp kwam snel met een antwoord en wist het scoren door te zetten. Gedurende de gehele tweede helft bleven de Delftse studenten ruim achter de score van Sporting Badhoevedorp hangen, waardoor de wedstrijd op geen moment spanning heeft gekend. Het team kon veel leerpunten trekken uit deze wedstrijd en hoopt hiermee de komende weken aan de slag te kunnen om tijdens de volgende wedstrijden sterker voor de dag te komen en wel punten te behalen. Komende zaterdag komen de Haarlemse korfballers van Oosterkwartier richting Delft. Wij hopen veel supporters te mogen ontvangen om 15.40u op het sportcentrum van TU Delft. Tot dan!