Sperwers 1 – Paal Centraal 1

Door Lisanne Spek

Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd tegen Sperwers op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden we gedeeld op een 6e/7e plaats, winst zou er dus voor zorgen dat we 2 punten los staan van de degradatie plekken. Echter werd de vorige onderlinge confrontatie verloren, dus makkelijk zou het zeker niet worden.

Net als vorige week begonnen we iets later dan gepland aan de wedstrijd. Helaas vielen de eerste goals bij de thuisploeg en kwamen we 2-0 achter. Gelukkig was Henk op schot, en met 2 doelpunten bracht hij de score weer op gelijke hoogte. Een spannende 1e helft volgde waar we niet meer achter kwamen, maar ook de score niet uit wisten te breiden. Wel gingen we met een voorsprong van 5-7 de rust in.

We speelde een goede wedstrijd, en hadden er dan ook vertrouwen in dat als we zo door gingen het goed zou komen. Wel mocht er af en toe iets meer rust in het spel, zeker zolang we voorstonden. Dit werd goed opgepakt de 2e helft en even leken we halverwege al een gat te slaan. Sperwers gaf zich echter niet zomaar gewonnen en 2 schoten brachten de stand weer terug tot 11-12. Er volgde spannende minuten waar in beide vakken de bal niet wilde vallen. Onze supporters bleven ons gelukkig enthousiast aanmoedigen, en Susan wist dan toch de doelpuntloze fase te doorbreken met een schot. Dit was eveneens de start van een eindsprint, 3 snelle doelpunten achter elkaar brachten de stand naar 11-16 en zo konden we de laatste minuut zonder spanning uitspelen. Belangrijke punten zijn binnen, en ook hebben we door de eindsprint een beter onderling resultaat, dit betekend dat we ons over 2 weken al veilig kunnen spelen.