Seolto 2 – Paal Centraal 2

Afgelopen zaterdag was het dan zover dat het voor PC 2 tijd werd om af te reizen naar het verre zuiden en we het mochten opnemen tegen Seolto 2. Het was de selectie gelukkig gelukt om genoeg auto’s te regelen, zodat we de zes uur lange fietstocht aan ons voorbij konden laten gaan. Na anderhalf uur kwamen we aan in Vlissingen. De hal was al flink gevuld door Seolto fans en de wedstrijd voor ons was ook al bloedstollend spannend, waardoor de moed er bij PC 2 goed in kwam. Tijdens het inschieten werd Bram gehuldigd, wat onder luid gejoel van de toeschouwers wel erg lang duurde. De scheids vond het na een tijdje gelukkig wel goed geweest en floot netjes op tijd de wedstrijd in. We begonnen met Yannick, Jasper, Laura en Lina in de aanval en Robin, Henk, Paulien en Marloes in de verdediging. Bram, Jeroen en Isabella zaten reserve.

Door de verwarrende eerste minuten kwamen we al snel 3-0 achter te staan. Gelukkig gebeurde dit niet voor de eerste keer in een wedstrijd en wisten Robin en Yannick daar beide met een paar afstandsschoten verandering in te brengen. Ondanks deze mooie doelpunten kwam de score langzaam op gang. Seolto had een vrijebal nodig om in de tiende minuut van de eerste helft op 5-4 voorsprong te komen. Gelukkig zorgde een treffer van Yannick en een van Henk ervoor dat we met één punt voorsprong de rust ingingen.

Na een snelle peptalk van Casper zochten we de naastliggende basketbalhal op bij gebrek van vrije kleedkamers. Elkaar gezamenlijk coachend werd er geopperd dat we vooral onze rust moesten pakken en ons niet moesten laten opjutten door de tegenstander en de scheids die toch wel wat sporadisch floot.

Snel begonnen we weer aan de tweede helft en wist Paulien te scoren met een mooi afstandsschot. Dit gaf het hele team weer meer vertrouwen. We wisten tot de tiende minuut steeds net een of twee puntjes boven Seolto te blijven, ook al bleef ook daar het score niet uit. Toch bleef ook in de tweede de spanning er erg inzitten en werd er hard geknokt voor elke bal. PC 2 had mooie en erg lange aanvallen maar helaas wilden de ballen niet in de korf vallen. De hele bank werd ingezet om nog nieuwe krachten in het spel te brengen en langzaam aan naderde het einde van de wedstrijd. Met in de laatste 5 minuten nog een stand van 12-12 stond de hele zaal te springen. Met een doorloopbal en een heerlijk afstandsschot wist Jeroen nog te score en had PC ondanks alle spanning de winst binnen gesleept.

Laten we volgende week eens proberen om het voor de verandering iets minder spannend te maken. In eigen zaal tegen Togo 2 lukt het ons hopelijk om met meer zekerheid te winnen, ook al is het wel leuk om met een doelsaldo van +5 bovenaan te staan.