Seolto 1 – Paal Centraal 1

Zaterdag 8 december was het zo ver. De goedheiligman had het land alweer verlaten, maar gelukkig waren er nog genoeg chocolade kruidnoten en normale kruidnoten over die heerlijk opgegeten konden worden tijdens de wereldreis naar het verre Vlissingen.
Na een autorit van ruim 1,5 uur kwamen we aan in de hal met het ronde dak en de houten vloer. Toen we binnen kwamen zat de tribune bomvol, tijdens de wedstrijd van Seolto 5. Dit bleek later te gaan om een lid dat al 50 jaar korfbalde bij Seolto. Tijdens het inschieten van PC2 werd dit lid (met een heeeeele lange speech) bedankt, waarna de wedstrijd van PC2 begon en de tribune langzaam leegliep.

Na een bloedstollende wedstrijd van PC2 mocht PC1 het opnemen tegen Seolto 1. De Zeeuwen begonnen scherp aan de wedstrijd en schoten het ene afstandsschot na het andere erin. Al snel kwam PC1 op een achterstand van 6-1. Hier moest iets aan gebeuren. Met snelle acties van de dames in beide vakken en goede schoten van de heren kwam PC terug. Seolto veranderde hierdoor de verdedigende tactiek en besloot alleen nog maar te gaan achter verdedigen.  PC reageerde hier goed op door de aanvalstactiek aan te passen en een statisch spelletje te gaan spelen. Het rustsignaal werd gegeven met 10-9 op het scorebord.

Na een goede speech van Wouter in de rust kwam PC met opgeheven hoofd het veld weer op om de tweede helft winnend af te sluiten. Seolto zette door met het achter verdedigen en PC bleef hier goed op reageren. Ondanks het achter verdedigen gaven de spelers van Seolto erg weinig druk in het voorveld, waardoor er veel schoten konden worden gelost. Deze schoten wilden er echter niet in. Helaas gingen de gekste schoten van de tegenstander er juist wel in. Met nog 3 minuten op de klok was Seolto uitgelopen met een stand van 24 tegen 19. In deze laatste 3 minuten werd door PC nog gestreden om de bal wel in de mand te gooien. Er werden er nog 3 gescoord, maar helaas niet genoeg om de punten mee naar huis te nemen. Het eindsignaal klonk met 24-21 op het scorebord. Ondanks hard te hebben gestreden, toch zonder punten naar huis.

Gelukkig was de sfeer op de terugweg niet geheel verpest door het verlies. Na wat discussie over waar we zouden gaan eten, is uiteindelijk het grootste deel van de selectie beland bij de KFC, waar de benodigde proteïne werden aangevuld en waarna de reis naar huis kon worden vervolgd.

Volgende week mogen we het opnieuw opnemen tegen de Zeeuwen, maar dit keer de Zeeuwen van TOGO. PC zal hier zeker weer gaan strijden om de punten.