SDO (H) 2 – Paal Centraal 2

Alweer twee geleden stond onze tot nu toe enige veldwedstrijd op het programma, een die (niet) snel vergeten zal worden. Nu twee weken verder beginnen we gewoon opnieuw met de competitie. Met oefenoverwinningen op PC1 en KVS was de positieve spirit weer helemaal terug in het team…

Een en al gezelligheid in de trein, waar met een bijna compleet team de treinreis afgelegd werd. Van de Haagse dames sloot Elize net op tijd aan in Leiden, maar van Marloes was nog geen spoor te bekennen. Berichtjes, appjes en onbeantwoorde telefoontjes brachten het team op 1 conclusie –> die ligt nog op bed. En ja hoor na de volgende poging werd ze slapend uit bed gebeld, terwijl wij inmiddels op station Hillegom uitstapten. Het voorjaarsgevoel bekroop ons allen: een heerlijke zonnetje, prachtige velden met bloeiende bloemen met een bijpassende lekkere bloemengeur. De Bollenstreek bracht het beste in ons naar boven en het vooruitzicht van een graswedstrijd was even vergeten. Ruim op tijd werden rustig de voorbereidingen getroffen met de groene zonnebrillen op de neus. Het gras werd uitgetest en nadat een paar minuten voor aanvang ook de coach en Marloes waren gearriveerd kon het spektakel dan ook echt losbarsten. Waar je zou denken dat SDO het grasvoordeel direct zou gaan benutten, waren wij het die het ene na het andere doelpunt de korf in slingerden. Met een stand van 1-5 gingen we goed los op het hobbelige gras. Alleen de toch wat andere grasomstandigheden zorgden dat aanvallen vanaf dat moment zwaarder en zwaarder werd. Vanaf dat moment werd de wedstrijd naar een fysieker niveau gebracht en werd er weinig meer gescoord door ons.

Een hoofdrol in deze wedstrijd was weggelegd  voor onze Schleckie, die een avondje stappen oversloeg om te kunnen shinen in het veld. Nou dat deed hij zeker. Voor alle ballen werd gerend en door zijn verbluffende kunsten had de scheids de onderscheppende bal met een voet op de lijn nog geen eens opgemerkt. Waarop Schleck de bal gelijk daarna koelbloedig vanaf diezelfde middellijn in de korf schiet. Of dat nog niet genoeg was, liet hij zien ook als stuntman aan de slag te kunnen. Met een soort van vliegende ippon wist hij de tackel van zijn tegenstander op een geniale wijze te ontwijken. Helaas hebben we niet de slowmotion beelden om het terug te zien. Of dit sterke optreden te maken heeft met zijn idee dat we achter stonden zullen we binnenkort eens gaan testen.

Maar goed het zonnetje bleef fel schijnen toen SDO langzaam dichterbij kwam. Een spannende pot was het zeker waar aan beide kanten veel kansen gemist werden en er dus nauwelijks meer gescoord werd. Het laatste doelpunt viel zeker ruim 15 minuten voor tijd. De slotfase liet een sterke verdedigend PC2 zien, waarbij we ook aanvallend sterker waren alleen teveel opgelegde kansen misten. Bij het eindsignaal van de scheidsrechter stond de eindstand op 7-8. Het sterke verdedigende werk levert ons deze week verdiend twee punten op en de mogelijkheid voor een tweede plek is er nog steeds. Volgende keer iets meer scoren wanneer we Atlantis op bezoek krijgen. Zodat we met een thuiswinstpartij eindelijk het bier/champagne rooster kunnen voortzetten en daarbij de pot een keer kunnen inzetten voor kannetje(s) bier. En oh ja: wie neemt volgende week de zonnebrandcrème mee??

(geschreven door Quirine)