RWA 6 – Paal Centraal 3

Aangezien de eerder geplande datum voor deze wedstrijd geen optie was, vanwege het ontbreken van alle dames uit het team (op Lyanne na), is er op de donderdag een wedstrijd gespeeld. Deze vond plaats in een boeren gehucht nabij Rotterdam genaamd Rhoon. De tegenstander, RWA 6, heeft eerder kennis mogen maken met PC3 dit seizoen. Vergeleken met deze wedstrijd stond er echter een bijna volledig ander team op het veld. RWA bleek de vorige pot namelijk hard getroffen te zijn door ziekte en wintersportvakanties.

PC3 maakt deze wedstrijd een goede start. De verdediging laat geen enkele bal er doorheen glippen en onderschept alles vrij snel. Het korfballen maakt af en toe plaats voor een andere vorm van sport. Zo krijgt Jasper een karatechop in zijn oog, gaat er een dame van de tegenpartij flink naar de vloer en heeft de bril van een RWA’er nu nog maar één glas. Ondanks dit alles bleef de wedstrijd wel gezellig en beide partijen sportief. De eerste helft eindigt met een voorsprong van PC van 2 punten. De tweede helft begint de vermoeidheid toe te slaan. Dit in combinatie met een aantal afstandsschoten van de tegenstander die er plots wel in lijken te vallen, gaat het moeizaam. PC3 doet zijn best, maar moet toch de winst weggeven aan de nummer 1 van de poule met een eindstand van 14-8.

De groene tijgers vertrekken weer terug richting Delft, waar zij worden begroet met een prachtig sneeuwlandschap (wel erg koud 🙁 ).