Reeuwijk 1 – Paal Centraal 1

Het was al de zoveelste wedstrijd op rij die PC 1 écht moest winnen om niet te degraderen. Als we de wedstrijd tegen Reeuwijk zouden winnen, moesten Vriendenschaar en Nexus tegen elkaar gelijk spelen om nog een kans te hebben op een plekje in de tweede klasse  volgend jaar. Een kleine kans dus.

Dus met frisse moed begaf PC1 zich naar Reeuwijk, sporthal de Meerkoet. De wedstrijd begon om 16.15. Helaas konden we niet in onze mooie, groene shirts spelen, maar kregen de toernooishirts de kans om te shinen. PC1 begon aanvallend met Maurits, Jouke, Laura & Esmée en verdedigend met Ruben, Casper, Naomi & Lisanne.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het een spannende pot zou gaan worden. Reeuwijk zat er goed op, en maakte het aanvallend moeilijk. Maar wij konden er ook wat van. Met rust stond het dan ook 6-6. Na de rust sprongen we uit de startblokken, en kwamen we op een voorsprong van 4 punten. Maarten werd gewisseld voor Maurits, en een poosje later kwam Margot erin voor Laura. Helaas hebben wij een gave om wedstrijden spannend te maken, en kwam Reeuwijk terug waardoor het weer gelijk stond.

De laatste minuut van de wedstrijd verdient een aparte alinea. Met nog 1 minuut op de klok stond het 16-16 in de Meerkoet. De spanning was zeer goed voelbaar, in een minuut is nog genoeg mogelijk. Nu wilden we de wedstrijd winnen, maar ja dat dacht Reeuwijk natuurlijk ook. Fel werd er gestreden om een doelpunt. Margot maakte een mooie actie, en ja hoor, een strafworp! Helaas werd de druk Maurits fataal en gooide hij de stip mis. De bal was voor Reeuwijk en zij speelden deze snel naar de aanval. Gelukkig hebben wij Spekkie die cruciaal is tijdens spannende wedstrijden, ze onderschepte de bal en speelde deze terug naar de aanval van PC. Hier was Maarten klaar voor zijn doelpunt van de wedstrijd, en knalde de bal door de korf. Reeuwijk kroop huilend het veld af, en PC1 kon lekker bier gaan drinken in de kantine.

Na de wedstrijd is Naomi nog wezen kijken in Bodegraven bij Vriendenschaar – Nexus. Nu wij de punten binnen hadden, zou het namelijk fantastisch zijn als deze wedstrijd in gelijkspel zou eindigen waardoor wij nog steeds niet gedegradeerd zouden zijn. Via de app hield Naomi ons op de hoogte. En ook die wedstrijd bleek erg spannend, en liep gelijk op. Uiteindelijk is het geëindigd in 14-14!!!!!!

Dus de wedstrijden op 10 maart zullen bepalen wat PC1 gaat spelen volgend jaar. Wij moeten winnen van KOAG, en de overige teams moeten verliezen. Er is dus nog kans!