Pernix 4 – Paal Centraal 2

Met een klassieke wedstrijdtijd die zeer dicht viel op de tijd waarop de gemiddelde Nederlander zijn AVGtje naar binnen schuift, moesten de spelers zich al vroeg in de keuken begeven. Een korfbalwedstrijd kan immers niet gespeeld worden op een lege maag. Gelukkig was de flinke pan nasi precies genoeg om het grootste deel van het team te voorzien van een gevuld gevoel zonder het rennen onmogelijk te maken. Na het happen begon de reis richting de uitpartij in Leiden.

De reis leek voorspoedig te verlopen, onder het genot van Amor FM en enkele Zoetermeerse setjes, maar een kleine detour werd gemaakt omdat niet enkel de Leidenaren hadden bedacht om een straat te vernoemen naar de hoofdstad van Suriname. Eenmaal aangekomen was er nog voldoende tijd, omdat de wedstrijden daarvoor ietwat waren uitgelopen. En hee, wie was daar al aan het fluiten?? Een KNKV scheids bekend onder de naam Timon Olsthoorn. Die heeft PC2 mooi gestrikt om daarna nog even te blijven zitten, maar dan als coach.

Na alle voorbereidingen en vakbesprekingen kon de wedstrijd dan van start gaan. Het was te zien aan de gezichtjes van PC dat het toch wel spannend was om tegen een team te staan dat buiten wat hoger heeft gespeeld. Dit is de eerste 20 minuten in het voordeel van Pernix geweest dat toen voor kwam te staan met een stand van 8 tegen 3. Een korte time-out werd aangevraagd door PC, waarin kort benadrukt werd door de coach(es) dat er even wat peper in moest. Met dit in de oren geknoopt is PC2 er volop gegaan met verdedigen en bleef de stand redelijk gelijk, wat resulteerde in 9-4 in de rust.

De bespreking tijdens de rust en enkele wissels hebben de spelers van Paal Centraal geholpen om hun spel terug te vinden want al snel vlogen de punten Pernix om de oren. PC2 was de tweede helft aan het winnen en bracht de stand naar 15 tegen 11. Het harde werken van het team moest helaas worden stilgelegd door een heftige blessure bij Jodie. Wij wensen haar veel beterschap en hopen haar snel weer op het veld te mogen zien!

Met nog tien minuten te gaan, schoot PC2 nog een schot erin! De scores van de teams kwamen nu toch wel erg bij elkaar in de buurt, wellicht viel er nog wat te winnen! Dan begint Pernix plots allerlei balletjes vanaf de zijlijn te scoren. Tja, daar kan je ook moeilijk volop verdedigen… De laatste speelminuten sluipen langzaam weg, totdat het eindsignaal klinkt en het spel wordt besloten met een stand van 20 tegen 14 in het voordeel van Pernix.

Gelukkig mocht dat de sfeer niet drukken onder PCers. Het was inmiddels alweer een beetje laat geworden en al dat hollen zorgde voor wat knorrende maagjes. Dus… Maccie pakken?