PC4 in the Westland

Zaterdag moest PC4 met de delegatie richting ’s-Gravenzande. Na de winst tegen Valto had PC4 er natuurlijk het volste vertrouwen in dat er een vervolg kon komen. Voor aanvang van de wedstrijd kwamen de eerste kleerscheurtjes naar boven, Lianne bleek zich niet helemaal lekker te voelen, en Werner had naar eigen zeggen last van aardig wat slaaptekort.

Na het eerste fluitsignaal werd er gelijk gescoord uit een afstandsschot van ONDO, waardoor PC4 al gelijk tegen een achterstand aan keek. Na 2 rake doelpunten van Do en Werner stond PC4 echter voor (1-2). Echter mocht dit niet baten, hierna is ONDO terug gekomen en gingen we uiteindelijk met 12-5 de rust in.

Tijdens de rust werd er duidelijk gemaakt aan de spelers van PC4 dat er al de lieve schattige studentjes gespeeld werd tegen een toch zeker wel zeer fysieke (maar vooral lompe) ploeg, er moest een stuk meer pit in en de mildheid van de scheidsrechter kon ons hierbij helpen. Dit lukte voornamelijk onder de korf in de tweede helft heel lekker, de duels werden beter ingezet en er werd fysieker gespeeld.

Dit bracht ONDO gedeeltelijk uit balans, maar de afstand in de score was te groot voor PC4 om nog terug te komen. Zelfs met een heerlijke 2 doelpunten van Niels binnen een minuut mocht het niet meer baten. Uitslag: 20-13.

Ik (Werner) wil graag deze wedstrijd omvatten in twee delen: een verloren eerste helft, en een gelijk gespeelde tweede helft. Dit is ook zeer duidelijk een goede samenvatting van de wedstrijd in ’s-Gravenzande. Want de eerste helft was PC4 fysiek kansloos, de tweede helft is er keihard geknokt en was PC4 op sommige momenten zelfs veel beter.

Player of the Match: Ilze met een paar geweldige verdedigende acties en een inzet waar je u tegen zegt.