PC4 frustreert Avanti/Post Makelaardij 12

Een wedstrijd die ertoe doet, dat was de wedstrijd op 2 maart 2024 in X2. Tijdens de vorige ontmoeting liepen de gemoederen al hoog op in Delfgauw, dus PC4 was voorbereid op een herhaling. De wedstrijd werd gefloten door onze eigen Timon Olsthoorn.

Na de 11-13 winst van PC4 in Delfgauw, en de mooie illustraties van de kant van onze spion Jeffrey, was het afgelopen weekend tijd om Avanti nog meer pijn te doen. PC4 ging vol goede moed richting de wedstrijd na voorbereidingen op snel spel en fysiek snelle tegenstanders. Alhoewel we ons goed hadden voorbereid konden we deze keer helaas geen gebruik maken van onze geheime wapens: Lyanne en Ilze. Daarentegen kreeg PC4 deze week de hulp van Marit 1, Marit 2, en Marieke. Ook konden we geen gebruik maken van onze geweldige coaches, maar werd ons team aan de zijlijn effectief versterkt door Lars en Matthijs.

De rode draad van deze wedstrijd: in de eerste 10 minuten een slag slaan in de score en uitlopen zover mogelijk, zodat we daarna rustig de wedstrijd uit konden spelen. Dit leek uiteraard een optimistisch doel, maar het werkte heel goed door de snel oplopende frustraties van de tegenstander. Avanti kreeg niet veel voor elkaar, schoten steeds uit rare posities en compleet uit balans, ook waren ze niet opgewassen tegen onze ervaren afvangers.

Dat gat werd dus ook snel geslagen, echter niet per se in 10 minuten, maar na 16 minuten stond het 7-3,  waarna we uiteindelijk met een score van 8-4 aan de thee gingen. Het rustpraatje was ietwat chaotisch, er werd gesuggereerd dat we zouden gaan achter verdedigen in de tweede helft, maar dat konden we de legacy van Melle niet aandoen, met natuurlijk het risico dat hij zeer teleurgesteld zou zijn na het lezen van dit wedstrijdverslag.

De tweede helft verliep een stuk stroever. Alhoewel op basis van de tweede helft er een uitslag van 4-4 op het bord zou komen te staan (eindstand: 12-8), is PC4 er wel degelijk in geslaagd om de ware aard van onze tegenstander te tonen. Zelfs de heer om wie het vorige wedstrijd allemaal draaide omdat hij slaande bewegingen aan het maken was, moest worden aangesproken door de scheidsrechter (helaas geen Geel). Dit zelfde ongeleide projectiel werd door een ver schot van hem door Ilze omgedoopt tot de “Werner van Avanti”. uiteraard neem ik (Werner) als auteur van dit verslag dit uiterst serieus en wenst hiermee niet meer mee geassocieerd te worden.

PC4 heeft uiteindelijk Avanti met de staart tussen te benen laten vertrekken met een zoete nederlaag uit X. Helaas is was ons feestje van korte duur en konden we dit niet als team vieren vanwege het ISKT in Groningen, maar dit feestje gaat nog wel gevierd worden.

6/6 voor PC dit weekend!!!!!