PC2 – Weidevogels 4

Een belangrijke wedstrijd voor PC2 stond op het programma, na een goede strijd van pc3 was het tijd voor PC2 om het op te nemen tegen de koploper in de poule, Weidevogels 4.

De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen door weidevogels en PC2 was gebrand vandaag de punten in delft te houden om degradatie te voorkomen, een belangrijke wedstrijd dus. Na eventjes wachten op de tegenstander kon het korfbalgeweld beginnen.

Onder leiding van een erelid van Paal Centraal ging de strijd van slag, na 7 minuten over en weer opende de tegenstander de score, Melle antwoorde snel en de vakken wisselde. Door schoten van Leonie en Sascha kwam PC2 op een 3-1 voorsprong. De wedstrijd werd steeds ruiger en er was veel getrek en geduw, de scheidsrechter liet veel doorspelen. Een flinke strijd.

Melle scoorde weer een mooie wegtrekbal en nu was er een gat van 3 geslagen, maar niet voor lang want weidevogels wist weer te scoren. Met nog schoten van Cyril, een onder de korf one hander van Melle en nog een schot van Sascha (en wat doelpunten van weidevogels gingen we met 7-5 de rust in.

Na een praatje van Timo gingen we weer het veld in, we moesten hard blijven vechten voor de kansen, niet te lief zijn en vechten voor die bal.

Weidevogels schoot uit de startblokken met 3 doelpunten en zomaar stonden we achter, 7-8 dat was niet goed. Maar gelukkig was daar Femke, die geen rebound nodig had voor haar gelijkmaker 8-8. Weidevogels scoorde vervolgens, het leek de verkeerde kant op te gaan, maar daar was supersub Matthijs met een heerlijke wegtrekbal om 9-9 te maken.

Met nog maar een paar minuten op de klok was het een enorm spannende wedstrijd, nu wil ik jullie meenemen naar mijn perspectief van de volgende actie. We krijgen de bal binnengespeeld in de aanval, na een paar passes staat Cyril rebound, ik krijg de bal aangedubbed, ik leg aan om te schieten. De bal verlaat heerlijk mijn handen en ik voel al dat de bal erin gaat. Maar tot mijn schrik zie ik dat als de bal op zijn hoogste punt is de korf begint te bewegen. De tegenstander wil mij een airbal aannaaien de korf beweegt zo maar 2 meter naar rechts. De scheidsrechter fluit, strafworp. De tegenstanders ontevreden klagen bij de scheidsrechter, Cyril zou geduwd hebben (alsof ze dat zelf niet al de hele wedstrijd doen). Dan ga je daar staan met die bal in je handen, alleen jij, de bal en de korf op 2,5 meter. Ah fuck it! FUUUUUTT!! En op een of andere manier gaat de bal er perfect in 10-9

Maar tevergeefs enkele minuten later weet Weidevogels er nog eentje in te leggen 10-10. De scheidsrechter fluit af. Helaas geen winst maar wel punten tegen de koploper, en een goede wedstrijd van iedereen, daar mogen we heel trots op zijn.

Nu staat ons volgende week nog een belangrijke wedstrijd te wachten tegen Excelsior om degradatie echt te voorkomen, en daarna de Paal Bokaal!