PC2 weer een stap dichter bij het kampioenschap

Zaterdag 16 maart, 14.30, Maasdijk. PC2 (en wat meegereisde PC1’ers) arriveerde in de sporthal van Dijkvogels. Het bleek al snel dat Dijkvogels hard bezig was geweest met het promoten van de wedstrijden van de selectie voor hun supporters, de hal stroomde al snel vol met de achterban van onze tegenstanders en er stond zelfs een springkussen klaar in de hoek van de hal voor de jongste supporters (tot vreugde van onze jongste teamgenoot). Na de eerste helft van Dijkvogels A1 tegen VEO A2 te hebben bekeken zocht PC2 de kleedkamers op om naar de aanwijzingen van Casper te luisteren. Conclusie; dit zou een belangrijke wedstrijd worden in de strijd voor de titel en we moesten onze tegenstander zeker niet onderschatten. Dijkvogels 2 had immers de week ervoor het concurrent DSO (K) 2 aardig lastig gemaakt. Na deze wijze woorden werden door de vakken nog de laatste dingen besproken en was het tijd om het veld te betreden. In de aanval begonnen Bram, Jasper, Marloes en Paulien, in de verdediging mochten Jeroen, Robin, Lina en Isabella het Dijkvogels moeilijk maken. De reservebank werd bezet door Tim,  Corné en Laura.

PC begon goed, na een 0-2 voorsprong wist Robin de korf te vinden uit een actie die al voor de wedstrijd was afgesproken. 0-3, een goed begin dus! Wellicht was dit een wake-up call voor Dijkvogels, aangezien het PC2 hierna niet lukte om dit door te zetten. Hoewel er mooie acties tussen zaten wilden de ballen maar moeizaam vallen en kwamen we in de aanval moeilijk in een goede flow. Het tegendeel was geldig voor de verdediging; PC2 maakte het de tegenstanders enorm lastig, waardoor, ondanks het weinige scoren van onszelf, Dijkvogels niet de voorsprong kon pakken. Richting het einde van de eerste helft werd Jeroen vervangen door Tim vanwege een blessure. Tim kwam er goed in en wist meteen de korf te vinden met een mooi afstandsschot. De kleedkamers werden uiteindelijk opgezocht bij een stand van 3-5, duidelijk niet het aantal doelpunten waar PC2 op had gehoopt, maar het lage aantal tegendoelpunten bevestigt maar weer hoe goed er werd verdedigd.

Na in de rust te hebben besproken waar de verbeterpunten lagen (vooral aanvallend ;-)) begonnen wij aan de tweede helft. Al snel werd er twee keer gescoord door PC, hierdoor werd een gat van vier doelpunten gecreëerd. Het taaie Dijkvogels werkte hard en bleef op die manier telkens in het spoor van PC2. Maar geen paniek, PC2 kan minstens zo hard werken en laat dit al het hele seizoen zien. Op deze manier werd het gat telkens weer op drie doelpunten gehouden. De laatste minuten van de wedstrijd werd Corné nog ingebracht om de winst over de streep te trekken. De scheidsrechter floot af bij een score van 9-12, waarna de winst kon worden gevierd en er kon worden genoten van een spannende wedstrijd van PC1.

Volgende week spelen wij weer een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. PC2 speelt om 18.00 in eigen hal tegen ADO 2, de enige tegenstander waar dit zaalseizoen van is verloren. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarbij we alle support kunnen gebruiken. Trek dus vooral je mooiste groene outfit aan, sleep familie/vrienden/huisgenoten mee naar X, en help ons naar het kampioenschap!