PC2 – Excelsior 6

Na een lastige wedstrijd vorige week kon PC2 zich klaarmaken voor een lastige wedstrijd tegen de laatste tegenstander in deze kleine poule waar we nu inspelen, Excelsior 6. Het team miste een aantal basisspelers aan blessures en wintersport en de coach kon er deze week helaas ook nog niet bijzijn. Gelukkig waren daar Timon en Sascha die de coaching weer op zich wilde nemen en konden Stuart, Timo en Floor het team versterken.

Na een goeie voorbereiding kon de wedstrijd van start gaan, onder het oog van een paar trouwe PC supporters barste het scoorgeweld van PC2 los, en voor je met je ogen kon knipperen had PC 2 de leiding met 4-1 gepakt. Helaas kon excelsior zich herpakken neer 5-4, en de twee coaches begonnen het toch een beetje warm te krijgen, er was immers de uitspraak gedaan: Deze wedstrijd gaan we zeker winnen. Gelukkig konden we met een 7-4 voorsprong de rust in.

Na een goeie peptalk in de rust was PC 2 er klaar voor om de wedstrijd goed af te maken. Met goals van Melle en Eline konden we de voorsprong uitbreiden naar 9-4. Niet veel later gingen Timo en Floor zich klaar maken om in te vallen. Nat twee mooie goals van Melle en Geert was de voorsprong verder uitgebreid naar 11-5. Nu was het moment voor de invallers om in de ploeg te komen, terwijl excelsior zich steeds meer ging irriteren. Eindelijk krijgt Stuart zijn verdiende goal, na 20 schoten die de korf uit draaiden was hij eindelijk verdiend raak, 12-6. Excelsior begon steeds meer overtredingen te maken en harder om de bal te vechten, PC 2 ging daar deels in mee, hard tegen hard. Na een harde knal tegen de paal vonden Timon en Sascha vonden het wel mooi geweest en vragen een timo out aan. Na een korte pep talk om het veilig te houden (we kunnen geen extra blessures gebruiken) was het aan PC 2 de taak om de wedstrijd uit te spelen.

Met een mooie eindstand 15-8 konden de vervangen coaches opgelucht adem halen. Een goed gespeelde wedstrijd van PC 2 heeft gezorgd voor 2 punten, we staan nu 3e in de poule, maar nog niks is buiten handbereik, volgende week mogen we het nog een keer tegen Excelsior 6 opnemen. Hopelijk kunnen we weer winnen.