Pc2 -Dunas2 Door Coach Timo

Hallo lieve leden, vandaag geen speler maar de coach die het verslag mag leveren van de oh zo “spannende” wedstrijd van PC 2 tegen Dunas 2. Deze return had als doel een verbetering zijn dan het eerste affiche, ik kan als coach stellen dat dit zeker geslaagd is. In de korte samenvatting van NOS Studio Sport zou men zeggen dat ‘studenten niet opgewassen waren tegen de ervaring van de burgers’, maar zo zijn wij hier natuurlijk; wij hebben een groene bril op!

Vanaf minuut één begon een zeer harde en felle strijd van beide partijen, wat een stand van 3-3 verzorgde na 8 minuten. Helaas kwam onze tegenstander beter uit de verf en bracht de stand tot 3-8. De scores vlogen van beide kanten door de mand als warme broodjes uit een AH2GO oven, de thee werd genuttigd met een tussenstand van 7-15. Gedurende de algemene kansenregen was er een opmerkelijke gebeurtenis, waarbij de scheidsrechter het nodig vond om een niets-dan-goedwillende Sjoerd een zestal rekeneenheden aan te smeren.

In de rust was mijn devies naar het team vooral dat ze plezier moesten hebben in de 2e helft. Met pijn in mijn groene hart heb ik moeten toekennen dat verlies waarschijnlijk het resultaat zou gaan worden, tot mijn spijt bleek ik daar later gelijk in te krijgen.

De strijdlust bleef bij onze Tijgers bij de herstart, waardoor de hoeveelheid rake schoten flink verminderde en de stand na 10 minuten op 9-17 bleef steken met schoten van Martijn en Jeroen. Tegen het einde werd het nog even spannend… Niet omdat het verschil verkleinde, maar omdat er NOG een kaart dreigde te vallen bij het Groen, deze bleef gelukkig uit.

Met een eindstand van 11-19 is de verbetering behaald en ben ik als coach zeer tevreden over de kracht en strijd die het team de gehele wedstrijd getoond heeft. Daarnaast ben ik ook zeer blij met het feit dat Sjoerd toch niet geschorst blijkt te zijn (blije coach geluiden).

Volgende week Fluks 2 uit, altijd lastig. Wij zien graag aanmoediging langs de lijn dus tot dan!