PC1 – Ten Donck 1

Zaterdag 11 november, tijd voor de eerste pot van de zaalcompetitie voor PC1! Na een gezellig teamuitje op vrijdag en samen te hebben gegeten voor de wedstrijd zat de teamspirit er in ieder geval in. Onder leiding van Tom als coach mochten wij onze uiteraard weer net iets te gladde vertrouwde zaal bij X betreden. In de aanval begonnen Tim, Ruben, Lisa en Nienke, in de verdediging mochten Richard, Stuart, Manuela en ikzelf (Isabella) het dichthouden. PC1 schoot uit de startblokken en al snel werd duidelijk dat wij duidelijk de overhand hadden in dit potje. Spelers van de tegenstander klaagden over dat ze “verplicht” wedstrijdkorfbal moesten spelen en vroegen zich na 10 minuten spelen al af wanneer de wedstrijd weer af klaar zou zijn. Over de wedstrijd is niet veel spannends te vertellen, kansen op kansen volgden, hoewel hier en daar wat korte kansen wel iets beter afgemaakt hadden mogen worden door PC1. Ten Donck wist in de tweede helft via een wegtrekbal op een dame één goal te maken, waardoor we de rust ingingen met een stand van 11-1 op het scorebord.

In de rust toch wel strenge woorden van Tom; we moesten de juiste kansen zoeken, niet te veel meegaan in de chaos van de tegenstander en dit potje zien als een goede voorbereidende pot voor de wedstrijden die nog gaan volgen, waarin we zeker meer weerstand zullen gaan krijgen. Tom spoorde ons aan, zet een goede basis neer en ga daarvanuit je kansen kiezen.

Met die instructies gingen we de tweede helft in. Lisanne werd ingebracht in het vak met Manu, Rich en Stu en ikzelf ging naar het andere vak in plaats van Nienke (herstellend van een blessure). Later in de tweede helft werd Timo nog ingebracht, die er al een wedstrijd in PC2 op had zitten, voor nog wat mooie acties. De tweede helft was over het algemeen meer van hetzelfde; veel kansen voor PC, minder kansen voor Ten Donck. Uiteindelijk wist Ten Donck met een afstandsschot vanaf de lijn nog een tweede goal op het scorebord te zetten, maar PC had nog steeds duidelijk de overhand: eindstand 25 – 2. Een mooi begin van de zaalcompetitie, waarin we het zeker moeilijker gaan krijgen, maar dit geeft wel vertrouwen.

Dank Tom voor het coachen en Lisanne voor je invalbeurt! (En uiteraard alle reserves van PC2 die na hun eigen wedstrijd zijn blijven zitten!!!)

Komende zaterdag mogen wij gaan knallen uit tegen Madjoe, een lastige tegenstander, maar zeker een pot waarin we zullen strijden voor de punten! Kom ons zeker aanmoedigen!