PC1 speelt gelijk in lastige pot

De nummer 1 en 2 van de poule tegen elkaar, dat belooft op papier vuurwerk. Korbatjo maakt tot nu toe een goed seizoen door, en heeft een listig spelletje met lange dames die prima een rebound kunnen pakken. Zaak dus voor de manschappen van Sies om daar wat tegenover te stellen.

Zonder de afwezige Bruno, de geblesseerden Nina, Casper en Jesse maar met de altijd energierijke PC jongeling Henk en superinvaller Laura in de basis was het tijd om aan te treden. Maar niet voordat er een optreden werd verzorgd door de pupillen van de week. En eerlijk is eerlijk, eigenlijk zijn de doorloopballen van het team van de week elke keer weer het hoogtepunt van de avond. Wellicht een goed idee om dat bij PC ook maar eens te organiseren. Genoeg sjaarsch zou je zeggen toch?

Dan de wedstrijd. In de wedstrijden waar het er om gaat moet je er vanaf minuut één staan zou je zeggen. Maar helaas miste PC volledig de scherpte. Na een voorsprong van 3-1 was het Korbatjo die een gaatje wist te slaan. Duels werden slap aangegaan, schoten vielen net niet, en verdedigend hadden we het zwaar met het dynamische spelletje van de thuisploeg. Maurits had zn energie ook in Delft laten liggen en werd na 20 minuten gewisseld voor de Zeeuwse knoest Corné. Hij bracht wat meer vuur en duelkracht in het team, echter ook hij kon niet voorkomen dat er met 12-7 de rust in werd gegaan.

In de tweede helft herpakte PC zich goed. Er kwam steeds meer geloof, ballen vielen net wat lekkerder, verdedigend werden de teugels aangetrokken en punt voor punt kwam PC dichterbij. Corné werd overgeheveld naar het andere vak om de scoringsdrift van Philip te ondersteunen. Met nog 10 minuten op de klok zag het er allemaal een stuk rooskleuriger uit, en de spanning nam zowel zichtbaar als voelbaar toe. Ook de nog zo jonge arbiter had last van de spanning en had duidelijk moeite om alles correct te beoordelen. Warrige beslissingen resulteerde in een hoop chaos en duidelijk was dat er nog een paar pittige minuten aan zaten te komen. Met nog 2 minuten op de klok schoot Philip PC naar een 16-17 voorsprong en een goede comeback leek beloond te worden met een overwinning. Helaas had Korbatjo hun laatste doelpunt bewaard tot in de laatste minuut: 17-17. Met nog één aanval had uw schrijver de winnende treffer nog op zn hand, maar hij faalde jammerlijk.

Het bleek een lastige middag in Hoeksche Waard. Na een zeer matig begin heeft PC zich goed teruggevochten en uiteindelijk een punt mee kunnen nemen. Volgende week staat er een nieuwe kraker op het programma in Delft. NIO komt op bezoek. Tot dan!