PC1 harkt brak een puntje binnen!

Vrijdagavond 19 januari was het dan eindelijk zo ver: het kerstdiner van de PC selectie. Al weken stonden de spelers in de keuken om verschillende gerechten uit te proberen en wijnen te proeven. Iedere gang moest natuurlijk vergezeld worden door een passende wijn en een speech. Het eten was lekker, de glazen werden keer op keer opnieuw gevuld, iedereen zag er op zijn kerstbest uit en de sfeer zat er goed in (mede dankzij de watervalletjes). Al met al was het een zeer geslaagde avond!

Dat de PC selectie louter grote spelers kent werd de volgende dag duidelijk. Na een ochtend vol snapjes en appjes over iedereens gemoedstoestand hadden de spelers zichzelf bij elkaar geraapt en stond PC1 om half 5 in de sporthal om zich klaar te maken voor de wedstrijd tegen wion uit Rotterdam.

In de kleedkamer werd er kort teruggeblikt op het vorige treffen met de Rotterdammers dat eindigde in een gelijkspel. Wion was zeker een ploeg waar punten tegen gepakt konden worden. Aangezien coach Wouter ook goed had genoten van het kerstdiner werd de bespreking kort gehouden. Tot slot gaf hij de nadrukkelijke opdracht om goed warm te lopen, zodat de gifresten van alle wijntjes het lichaam zouden verlaten. Na een goede voorbereiding stapte het vlaggenschip vol vertrouwen het veld in.

De aanval bestond uit Maurits, Jouke, Margot en Laura. Casper, Ruben, Larissa en Naomi mochten in de verdediging starten. Al snel werd duidelijk dat het een zeer spannende wedstrijd zou worden. Wion en Paal Centraal scoorden om en om en de eer was aan wion om met een voorsprong van 7-8 de kleedkamer in te gaan.

Over het algemeen was Wouter tevreden over de eerste helft: er werd hard gewerkt, er werden goede aanvallen gedraaid en zijn opdracht om goed voor te verdedigen werd uitgevoerd. Voor de tweede helft was het belangrijk om verdedigend beter te focussen op kansen in de korfzone, in de aanval moesten de kansen beter uitgezocht worden.

Helaas was het wion die het sterkst uit de kleedkamer kwam. Waar het Paal Centraal eerst snel lukte om aansluitingstreffers te maken duurde dat nu te lang, waardoor wion uiteindelijk kon uitbouwen tot een voorsprong van drie punten. Ondertussen hadden een uitgestreden Larissa en Laura plek gemaakt in het veld voor Esmee en Lisanne en maakte Ruben plaats voor Yannick. Zoals het echte groene tijgers betaamd werden de ruggen gerecht en starte PC een aanvalsoffensief. Het offensief werd ruw onderbroken door een akkefietje tussen (hoe kan het ook anders) Jouke en zijn tegenstander. De gele kaart werd snel geïncasseerd en het groene leger ging verder waar het gebleven was. Met nog minder dan een minuut spelen was het Spekkie die met scherp schoot en de laatste aansluitingstreffer mocht maken. De einduitslag was 16-16 en PC 1 kan weer een puntje bijschrijven. Dat dit een flinke tik was voor wion werd snel duidelijk doordat Jouke’s tegenstander tegen de scheids begon te schreeuwen en geheel eigenhandig nog even een gele kaart binnensleepte. Had er voor PC1 meer in gezeten? Misschien wel. Waren we blij met het puntje? Zeker weten!

Volgende week staat er weer een ware kraker op het programma. Voor de derde keer dit jaar neemt Paal Centraal 1 het op tegen aartsrivaal Nexus. Bij winst komt PC1 op gelijke hoogte in het klassement te staan met de schiedammers. Om de hardnodige punten in Schiedam op te halen, kan PC1 dus alle support gebruiken. Spring op je fiets en schreeuw ons naar de overwinning! Tot daar!